Британського хірурга засудили за «підпис» на печінках пацієнтів

42128122_303

Медик пояснив свою витівку втомою під час складних та виснажливих операцій. Суд вирішив, що його дії були «зарозумілими».

У Великобританії 53-річного хірурга Саймона Бремголла засудили до штрафу в 10 тисяч фунтів та року громадських робіт. Причиною стало те, що лікар на операціях з трансплантації печінки випалював під час аргоноплазмової коагуляції - процедури для сполучення тканин за допомогою напруги - свої ініціали на органі. Відомо про два таких випадки. На засіданні в п'ятницю, 12 січня, Бремголл заявив, що шкодує про скоєне, передає DW.

Свої вчинки він пояснив тим, що хотів розрядки під час тривалих та складних операцій. Утім, суддя Пол Фаррер назвав це «професійною зарозумілістю такого масштабу, що близька до криміналу», а також зрадою довіри пацієнтів, повідомляє британський мовник BBC. Лікарня ж заявляє, що витівка хірурга ніяк не відобразилася на здоров'ї тих, хто переніс операції. Позначки розміром у чотири сантиметри помітили інші лікарі під час інших маніпуляцій.

Постраждалі сторони заявили, що відчувають душевні страждання після того, як дізналися про автограф хірурга на своїх печінках. Утім, під час засідання суду лікаря підтримували близько 20 прихильників, деякі з них - його колишні пацієнти. Захисник Бремголла також закликав суддю зважати на 30 років «бездоганної» роботи хірурга.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: