У Києві за два дні проти кору вакцинувалися 2223 людини

DABE28B1-A955-4D43-ACF4-1847AD83AB01_w1023_r1_s

У Києві за два дні – 10 і 11 січня – в лікувально-профілактичних закладах, підпорядкованих департаменту охорони здоров’я КМДА, проти кору вакцинувалися 2223 людини.

Як повідомляє прес-служба КМДА з посиланням на директора департаменту Валентину Гінзбург, кабінети щеплень працюють щоденно.

«Таке рішення схвалено для того, щоб забезпечити рівні можливості всім охочим вакцинуватися та щепити дітей. Зокрема тим, хто не може залишити робоче місце у будні», – сказала Гінзбург.

Читайте також: Кір на Львівщині: що потрібно знати про щеплення та як вберегти себе (поради епідеміолога) 

Для того, щоб мінімізувати ризик інфікування, медики рекомендують часто проводити вологе прибирання, провітрювати приміщення, уникати закритих приміщень із великим скупченням людей.

Київська влада повідомляла, що станом на 12 січня було зареєстровано 74 випадків захворювання на кір.

За даними МОЗ, в Україні наразі немає епідемії кору, а триває спалах цього захворювання. Спалахи кору мають циклічний характер і відбуваються кожні 5-6 років.

У міністерстві наголошують, що ліків від кору не існує, єдиний надійний метод профілактики захворювання – вакцинація, а головна причина спалахів – низьке охоплення щепленнями.

За 2017 рік в Україні зафіксували 4782 випадки захворювання на кір, найбільше випадків зареєстрували в Івано-Франківській області – 1344, повідомляють у міністерстві.

Кір легко передається від людини до людини, поширюється при кашлі, тісних особистих контактах. Вірус залишається активним і живе в повітрі або на інфікованих поверхнях протягом 2 годин. Спочатку хворий відчуває ознаки звичайної застуди: нежить, температуру, кашель, приблизно через тиждень з’являється висип (спочатку на голові, далі – на верхній та нижній частинах тулуба). Серед ускладнень, які викликає кір, – ураження нервової системи (енцефаліт), пневмонія, отит, втрата зору.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: