Купатися заборонено: чи можна буде у Львові пірнути в ополонку на Водохреще

IMG_8803-630x420

Вже цієї п'ятниці, 19 січня, віряни шанують одне з найдавніших християнських свят - Водохреще, або Богоявлення. Однією з найголовніших традицій цього дня є занурення у крижану воду, проте, як виявляється, у Львові купатися в міських водоймах заборонено. 

ІА Дивись.info намагалася з'ясувати, чи справді у Львові немає місць, де можна буде пірнути у ополонку, чи заборонять львів'янам купатися у міських водоймах на Водохреще і, хто слідкуватиме за цим.

Заборонено! 

Адже, як повідомили в прес-службі Львівської міської ради, у всіх водоймах, що є на території міста Львова, заборонено купатися.

У п'ятницю, 19 січня, з метою безпеки мешканців міста на свято Хрещення Господнього біля водойм буде поновлено таблички «Купатися заборонено» та посилено контроль відповідними органами.

Але за кілька днів до цього у прес-службі ЛМР оприлюднили поради й правила поводження під час занурень. Там додали, що у місті будуть облаштовані спеціальні місця для пірнання. Де саме, тоді не уточнили.

То де купатися?

Журналісти Дивись.info намагалися дізнатися, де ці спеціально відведені водойми у Львові. Проте відповіді від міської ради так і не вдалося дочекатись. Як зазначили в прес-службі мерії, то всі посадовці дуже зайняті, тому коментувати це питання наразі ніхто не може. Там також не деталізували свою інформацію про те, чи все ж можна буде у місті пірнути в ополонку.

Бо за повідомленням прес-служби, розповсюдженим напередодні, стало зрозуміло, що купатись у Львові не можна ніде.

Сьогодні на брифінгу журналісти запитали у мера Львова щодо місць, де львів'яни зможуть зануритись у воду, однак Андрій Садовий також не зміг дати чіткої відповіді. «В нас буде посвячення води на площі Ринок, де будуть брати участь всі конфесії. А ті місця, які використовуються для пірнання, вони будуть використовуватись для тих бажаючих, хто любить скочити в ополонку. Якщо хтось має бажання, то ми маємо у Львові достатньо багато водойм і температура сприяє», - сказав Садовий.

«У всіх наших міських водоймах купатися заборонено, департамент містобудування дав доручення всім нашим ЛКП, на балансі яких є водойми, поновити таблички «Купатися заборонено» та посилити контроль у час свята Хрещення Господнього. На всіх цих об’єктах буде чергування МНСників з метою забезпечення безпеки», - зазначили у відділі екології департаменту містобудування Львівської міської ради.

Чи в курсі рятувальники

Як зазначив в коментарі Дивись.info речник ГУ ДСНС у Львівській області Віталій Туровцев, рятувальники не є правоохоронними органами, тож не можуть обмежити людям можливість доступу до водойм для пірнання. «Якщо ми будемо бачити, що біля водойм є скупчення людей, які матимуть намір пірнати, то туди будуть відряджатися пости рятувальників, аби забезпечувати безпеку цих людей», - додав він.

Читайте також: В ЛМР оприлюднили правила безпеки під час пірнання на Водохреще

До речі, в патрульній поліції Львівської області журналістам також пояснили, що ніяких вказівок від міської ради щодо забезпечення правопорядку не надходило.

 

Читайте також: На Богоявлення у Львові священики всіх конфесій святитимуть воду

Із отриманої інформації виходить, що забороняти пірнати у воду львів'янам ніхто не буде, адже функція контролю за такою забороною не покладена на жодну службу. Нагадаємо, минулоріч у Львові люди пірнали в став, що у Горіховому Гаю, в парку Погулянка, а також у Винниківському та Левандівському озері.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: