У Львові відбудеться позапланове засідання комісії ТЕБ та НС щодо стану захворюваності на кір

1513676840_1444464

Сьогодні о 16.00 год відбудеться позапланове засідання міської комісії ТЕБ та НС щодо стану захворюваності на кір.

Про це повідомив під час брифінгу міський голова Львова Андрій Садовий, інформує прес-служба ЛМР.

«Сьогодні о 16.00 год буде міська комісія з надзвичайних ситуацій, яка фіналізує рішення. Я не вбачаю за можливе закривати школи у Львові, бо ніхто не може спрогнозувати, скільки дітей ще захворіє і скільки місяців це буде тривати. Діти однозначно за те, щоб школи закрити. Думаю, що кожен колектив у школі буде приймати рішення. Якщо є випадки захворювання дитини на кір в тій чи іншій школі, то тут батьківський, педагогічний колектив повинні приймати рішення. Але на рівні міста приймати рішення, я вважаю, сьогодні є не на часі. Це моя позиція. Але буде комісія, яка о 16.00 год збереться, будуть доповіді, фахівці і ми фіналізуємо кінцеву позицію», - прокоментував на брифінгу міський голова Львова Андрій Садовий.

Нагадаємо, вчора, 15 січня, відбулося засідання обласної комісії з питань надзвичайних ситуацій, де вирішили школярам продовжити канікули щонайменше на тиждень.

Також комісія прийняла рішення впродовж найближчого періоду посилити вакцинацію населення як дітей, так і дорослих на Львівщині. «Окрім того, по завершенню канікул, у тих закладах, де вже є зареєстровані випадки кору, рекомендовано обмежити відвідування невакцинованих дітей до організованих закладів (навчальних закладів, – ред.)», – зазначила очільниця департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Ірина Микичак.

«Проте ми не можемо нічого заборонити, але рекомендуємо обмежити відвідування. Такий досвід вже є в Києві та в інших містах України», – пояснила директорка департаменту.

Натомість, сьогодні під час брифінгу міський голова Львова Андрій Садовий заявив, що навчальні заклади повинні працювати у звичному режимі.

Читайте також: Школи і садочки у Львові повинні працювати у звичному режимі, – Садовий

Як ми писали раніше, впродовж 2017 року діагностовано 114 випадків, з них 50 – в грудні минулого року. За два тижні 2018 року вже фіксується 75 звернень з клінічними ознаками кору. Детальніше про динаміку захворюваності а також поради інфекціоністів, читайте тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: