На засіданні РНБО затвердили Державне оборонне замовлення

original-1418915458
Фото: Відомості.UA

Рада національної безпеки і оборони підтримала законопроект «Про національну безпеку України», який має стати основою для оновлення українського законодавства у цій сфері.

Про це повідомляє прес-служба РНБО.

«На засіданні члени РНБО України обговорили і підтримали проект закону «Про національну безпеку України», - йдеться в повідомленні.

За інформацією прес-служби, цей законопроект розроблявся у тісній взаємодії з експертами НАТО, США та Європейського Союзу і має на меті привести українську законодавчу базу у відповідність до стандартів держав-членів НАТО. Після ухвалення парламентом документ має стати основою для розробки та оновлення законодавства у сфері національної безпеки і оборони.

За словами секретаря РНБО Олександра Турчинова, закон про нацбезпеку має узагальнити та привести до єдиного знаменника усі вже здійснені та заплановані реформи сектору безпеки і оборони України, «а також поєднати у собі не тільки базові засади національної безпеки, а й питання демократичного цивільного контролю та основи планування у цих сферах».

«Якнайшвидше ухвалення цього законопроекту має стати важливим елементом у сфері захисту української державності та протидії російській агресії», - підкреслив Турчинов.

Він додав, що законопроект спрямовано на підвищення ефективності діяльності всіх складових сектору безпеки і оборони відповідно до норм і стандартів НАТО та ЄС.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: