У Британії з’явився міністр у справах самотності

630_360_1509473889-7653
Фото: Укрінформ

Прем’єр-міністр Британії Тереза Мей призначила першого в країні міністра для самотніх людей.

Про це повідомляє «Європейська правда» з посиланням на Evening Standard.

Зазначається. що цю посаду обійматиме парламентський заступника міністра з питань спорту та громадянського суспільства Трейсі Крауч.

«Для дуже багатьох людей самотність - це сумна реальність сучасного життя. Я хочу протистояти цьому виклику для нашого суспільства і вжити заходів для вирішення проблеми самотності, яку переживають літні люди, опікуни і ті, хто втратив близьких – тобто люди, якими ні з ким поговорити, ні з ким поділитися своїми думками та досвідом», - заявила Тереза Мей.

За даними Британського Червого Хреста, понад дев'ять мільйонів осіб у країні завжди або часто відчувають себе самотніми. 200 тисяч людей похилого віку не розмовляли з друзями або родичем більш ніж місяць. 85% молодих людей з обмеженими можливостями почуваються самотніми.

Британскька прем’єрка створила пост «міністра з самотності» в міністерстві охорони здоров'я за рекомендацією парламентської комісії з питань боротьби з самотністю.

Управління національної статистики допоможе розробити метод вимірювання самотності. Також буде створений фонд для того, щоб уряд і благодійні організації могли знайти інноваційні шляхи вирішення цієї проблеми у всіх вікових групах і спільнотах.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: