Ворожіння на Водохреще: найпопулярніші способи дізнатися про свою долю

1744771_19587-700x700

У народі кажуть: все, про що нагадали у Водохресний вечір, обов'язково збудеться. Отож, у ніч з 18 на 19 січня можна дізнатися ім'я майбутнього нареченого і ворожити на любов.

ІА Дивись.info зібрала для Вас кілька найпоширеніших способів ворожіння, які здавна вважаються найточнішими.

Історія свята і водохресних ворожінь

Славне християнське свято Хрещення Господнього або Богоявлення святкується нашим народом щорічно дев’ятнадцятого січня (хоча за старим календарним стилем святкування цієї події припадало на шосте січня).

Втім, насправді, цей особливий церковний день має більш давню історію та йде своїм корінням далеко в язичницькі часи.

Колись давно нинішнє Хрещення було останнім днем з дюжини, в які праслов’яни молили своїх богів про врожай, силі і благоденство. У християнській ж традиції щось від цього ритуалу також залишилося. Принаймні, святкування Хрещення підсумовує такий щорічний етап життя наших предків, як святки, що починалися в ніч на Різдво і тривали дванадцять днів.

Читайте також: У Львові назвали місця, де можна пірнути в ополонку на Водохреще

Саме святочні ворожіння вважалися найсильнішими і правдивими за своїми передбаченнями долі, але найбільш «особливими моментами» для цих цілей служили початок святок — ніч з шостого на сьоме січня (Різдво), середина святок — ніч з 13 на 14 січня (Василів Вечір) та кінець святок — ніч з 18 на 19 січня (Хрещення).

Фото: Styler

Ворожіння на судженого

Для цього тобі знадобиться колода карт. Перед сном під подушку потрібно покласти чотирьох королів і сказати: «Наречений мій, суджений мій, прийди на побачення до мене». Ранком під подушкою перемішати карти між собою й витягнути одну з них. Якщо це буде піковий король - наречений твій виявиться старим і ревнивим, король червовий означає нареченого молодого й багатого, хрестовий - наречений буде бізнесменом або військовим, а бубновий - коханим. Не виключено, що саме той, хто вже давно полонив твоє серце.

Читайте також: Ворожіння на Андрія: як дізнатися свою долю в цю ніч

Ворожіння на заміжжя

Для ворожіння знадобляться стрічка і шматок хліба. Поклади їх у порожній і чистий горщик, ящичок або тазик. Зав'яжи очі і тягни перше, що попадеться. Якщо витягла стрічку, скоро чекай на сватів, якщо хліб - весілля буде, але не в цьому році.

Як звуть нареченого?

І, звичайно, не обійтися, без з’ясування імені чоловіка. Для цього пропонується набрати в звичайну столову ложку киселю, потім вийти з нею з дому на вулицю і тихенько говорити при цьому наступне: «Милий мій, суджений мій, прийди кисіль разом їсти!» Хто перший зустрінеться на вулиці — у того потрібно дізнатися ім’я — так буде звати чоловіка (якщо зустрінеться хлопець / чоловік) або його мати (якщо зустрінеться дівчина / жінка).

Ворожіння на бажання

Якщо у тебе є кіт, сміливо можеш залучити його до святкового ворожіння. Загадай бажання і поклич кішку. Якщо вона переступить поріг кімнати лівою лапкою - бажання здійсниться, якщо правою - не судилося.

 

Ворожіння під Водохреща «слухай дзенькіт»

Близько до стінок склянки з водою постав дві свічки. Візьми обручку мами або бабусі, підв'яжи її на своїй волосині, опусти в склянку так, щоб каблучка не торкалася води. А тепер слухай.

Каблучка вдарятиметься об стінки склянки та вимовлятиме ім'я нареченого. Якщо ім'я розібрати не вдалося, полічи удари – у стільки років вийдеш заміж. Це ворожіння явно підходить дівчатам з абсолютним слухом і багатою фантазією. Або ж тим представницям прекрасної половини, які вміють сильно розкручувати каблучку на волосині. Адже от стукне 10 разів, і що робити?

Ворожіння на рік

Візьми шість чарочок, налий в них трохи води. У кожну по черзі поклади по одному з «гадальних» предметів - монетку, сіль, цукор, шматочок хліба, колечко, сірник і засуджуватимеш: «Сіль - до сліз, цукор - до життя солодкого, хліб - до ситості, монета - до багатства, каблучка - до весілля, а сірник - до дитини». Потім зав'яжи очі, добре перемішай чарки і вибирай свою. З чим витягнеш - таким і буде прогноз на цілий рік.

Врахуй: найправдивіше ворожіння - в першій чарці, тому вибирай пророкування один раз. Якщо ворожиш з подругами, попроси, щоб хтось із них перемішав чарки перед початком ворожіння.

Чи бути в майбутньому році багатству?

Якщо найбільше з усіх нагальних питань турбує саме фінансове, значить, це гадання цілком може підійти. Ну а, щоб залучити гроші, використовуйте змову на багатство і успіх. Оскільки предмет, що з’ясовується має відношення до багатства, то і ворожити потрібно на гроші, причому, для цього зовсім немає необхідності брати великі купюри, достатньо буде монетки (тільки не найдрібнішого номіналу).

Для проведення процедури потрібно взяти три звичайних глибоких тарілки, а також ту саму дрібну монетку. Всі тарілки перевертаються, а той, хто ворожить,  виходить з кімнати.

Тим часом, третя особа, у відсутності тієї людини, яка ворожить на своє багатство, розміщує монету під однією з тарілок. Потім в кімнату повертається той, для кого ворожать, і навмання вибирає одну з тарілок. Якщо під обраною тарілкою виявляється монетка — значить, в прийдешньому році є великий шанс розбагатіти.

У разі,якщо з першої спроби монетку знайти не вдалося, можна вибрати тарілку ще раз, якщо і тоді не пощастить — значить, рік буде бідним, а якщо друга спроба принесе успіх, значить, грошенята у ворожбитів таки будуть водитися, просто не у великих кількостях.

Джерела: MegaSite.In.UAlady.tochka.netdomohazyajki.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: