Канада продовжила військову місію в Україні ще на рік, - Порошеко (фото)

unnamed

Сьогодні, 18 січня, Президент України Петро Порошенко в рамках робочого візиту на Львівщину завітав у Міжнародний центр миротворчості та безпеки. Він розташований на Яворівському полігоні, де канадські та американські військові готують українських вояків.

Президент разом із генерал-губернаторкою Канади Жюлі Паєт обговорили подальшу співпрацю української та канадської армій в рамках військової місії «ЮНІФАЄР», передає кореспондент Дивись.info.

«Гордий тим, що наші побратими, військовослужбовці канадської армії, стоять в єдиному строю з українськими воїнами. Не можу уявити кращого доказу солідарності з Україною», - зазначив Петро Порошенко.

Він також розповів, що сьогодні відбулася дуже плідна розмова з канадською генерал-губернаторкою. «Ми говорили багато, зокрема, і про спільні цінності, про дружбу, про символи. Дуже важливо, що перший свій закордонний візит генерал-губернатор здійснює саме до України, сьогодні у Львові. Я вкотре маю можливість переконатися в потужній безпековій підтримці українців з боку Канади», - заявив глава держави.

За його словами, Україна особливо високо цінує рішення Канади продовжити мандат військової місії «ЮНІФАЄР» ще до 2019 року.

«Це не лише підтримка, але й вагомий внесок в українських військових. Ми вдячні тим військовослужбовцям Канади, які за час своєї роботи ділилися чи продовжують ділитися досвідом. Вишкіл з канадійцями пройшли понад 5000 військовослужбовців Збройних сил України. Підготовлено понад 160 снайперів та понад 120 військовослужбовців пройшли навчання з тактичної медицини», - розповів Президент України.

Також він заявив, що пишається, що наші військовослужбовці також передають свої знання та досвід, набутий в умовах гібридної війни канадським колегам.

«Ми з нашими колегами шукаємо не лише нові способи врегулювання ситуації, але й готуємось абсолютно адекватно реагувати на них. Я радий, що сьогодні Канада серед наших найближчих союзників та найнадійніших партнерів», - додав Порошенко.

Як відзначила генерал-губернаторка Канади Жюлі Паєт, дуже добре, що є хлопці, які так служать своїй країні. «Ви заслуговуєте на найщиріші слова вдячності та поваги. Я змогла побачити тут, що справжню співпрацю між двома країнами, - Україною та Канадою», - розповіла канадійська губернаторка.

Вона також пообіцяла, що ця співпраця буде ще більшою, адже Канада, починаючи із 1 лютого цього року, буде тренувати ще більше українських військових.

Читайте також: Порошенко передав 20 квартир військовим Львівського гарнізону та їх родинам

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: