Одеських медиків, які п’яними приїхали на виклик, звільнили, – Супрун

2098836

Лікаря та фельдшера екстреної допомоги в Одесі, які приїхали п’яними на виклик, звільнили.

Про це на сторінці у Фейсбук повідомила в.о.міністра охорони здоров’я Уляна Супрун.

«Далі цим питанням займається прокуратура. Проте життя людини, якій вони не надали допомогу, не повернеш. Неприпустимо, щоб таке могло трапитися знову. Якщо чуєте запах алкоголю від лікаря під час роботи — негайно викликайте 102. Не може бути ніякої кругової поруки та прикриття «своїх». Це створює загрозу життю людей і це має відразу реєструватися поліцією», – написала Уляна Супрун.

Нагадаємо, 16 січня, о 21:30 поліцейські отримали інформацію, що біля залізничного вокзалу розгулює громадянин в неадекватному стані, напівроздягнений в морозний вечір та з розладами мови.

Цей чоловік розповів правоохоронцям, які прибули на місце подій, що йому зле та спекотно, тож він викликав  «швидку».

Через деякий час «швидка» під'їхала до зупинки громадського транспорту біля вокзалу і там зупинилась. До них підійшов старший наряду поліції, пояснив ситуацію і розповів, куди треба підійти. Тим часом чоловіку стало гірше, йому вже робили штучне дихання та масаж серця.

«Проте швидка не зрушила з місця, після 20 хвилин марного очікування, поліцейський вдруге підійшов до карети швидкої та досить переконливо пояснив, куди треба під'їхати. Вже після цього швидка розвернулась та нарешті прибула на місце події, де констатували смерть громадянина», - наголосив Форостяк.

Правоохоронці ж, коли спілкувалися з медиками, помітили, що бригада «швидкої» поводиться неадекватно: від них пахло алкоголем, вони нецензурно лаялися та намагалися палити у громадському місці.

«Поліцейські зробили висновок що медики просто п'яні, крім того, не реагували на зауваження правоохоронців, відмовлялись виконувати законні вимоги поліцейських, штовхались та ображали їх, певно надивившись деяких відеороликів «активістів» та надихнувшись цим прикладом почали «качати права», - розповів Форостяк.

В результаті всю бригаду швидкої затримали, а на лікаря та фельдшера взагалі довелося вдягти кайданки, бо ті чинили спротив.

Після примусового обстеження підтвердилось, що лікар та фельдшер знаходились в стані алкогольного сп'яніння (у фельдшера 2.22 проміле), водій карети виявився тверезим.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: