Порошенко пропонує призначити Смолія головою Нацбанку

Смолий

Президент України Петро Порошенко вніс до Верховної Ради проекти постанов про звільнення Валерії Гонтаревої з посади глави Національного банку України та призначення на цю посаду Якова Смолія.

Відповідні проекти постанов №7500 та №7501 зареєстровані на сайті Верховної Ради 18 січня 2018 року.

Напередодні група народних депутатів зареєструвала у Верховній Раді постанову, в якій пропонується звернутися від імені парламенту до президента України Петра Порошенка з проханням невідкладно звільнити від обов’язків главу НБУ Гонтареву.

Гонтарева у квітні 2017 року що подала президентові України заяву про відставку за власним бажанням, з травня 2017 року виконувачем обов’язків голови НБУ став перший заступник Гонтаревої Яків Смолій. Чутки про відставку Гонтарева з’явилися ще в лютому минулого року. Проте тоді у Національному банку України зазначили, що ця інформація не відповідає дійсності.

Гонтарєва очолювала НБУ з 2014 року. Під її керівництвом відбулося значне зменшення кількості банків у фінансовій системі України, оскільки регулятор збільшив вимоги до статутного капіталу та інших показників діяльності фінансових установ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: