Персональний гід Львівщиною. Святкування Водохреща: локації та програма

Велике Колодно 3

Цього разу у межах спільного проекту Дивись.info, управління туризму та курортів Львівської облдержадміністрації та «Дуже радіо» пропонуємо найцікавіші заходи зі святкування Водохреща на Львівщині.

19-го січня в Україні відзначатимуть велике свято - Хрещення Господнє. В цей день за традицією люди пірнають у ополонки, щоб бути здоровими увесь рік і відновити духовні сили, адже вважається, що вода на Водохреща набуває цілющих властивостей і зберігає їх протягом року, лікуючи тілесні й духовні хвороби.

На Львівщині цей християнський празник святкують з особливим теплом та колоритом. Управління туризму та курортів Львівської обласної державної адміністрації підготувало добірку локацій, де будуть весело та гучно святкувати Водохреще.

Адреси водойм, де можна буде зануритися у Львові, дивіться тут.

«Йорданське святкування-2018» на Яворівщині

19.01.2018 р. о 13:00 год. Яворівський національний природний парк вже впродовж 9-ти років запрошує галичан та гостей на «Йорданське святкування-2018» на території відпочинкового осередку «Верещиця». З року в рік на Йордан  в цей відпочинковий осередок приїжджають тисячі людей різного віку, як зі Львівщини, так і з інших областей України і навіть з-за кордону. Адже тут святкування набуває особливого духу та теплої атмосфери.

У програмі свята на Вас чекають:

  • освячення води;
  • купання в ополонці;
  • виступи вертепів;
  • виступи фольклорних колективів;
  • спільні колядки та щедрівки біля ватри;
  • конкурс на найсмачніший пампушок;
  • гастрономічний ярмарок.

Це незабутнє свято насичене виступами вертепів та народних колективів Яворівщини, що обов`язково залишать теплі спогади в ваших серцях. Усі гості торжества посмакують смачними українськими стравами, почастуються шашличком, смаженими ковбасками, зігріються трав`яними чаями та гарячим глінтвейном, дізнаються, який на смак знаменитий яворівський пиріг.

Різдвяні фестини у Великому Колодно

19.01.2018 р. з 12:00 по 18:00 год усіх охочих весело та цікаво відсвяткувати Водохреще запрошують  у с. Велике Колодно, Кам'янко-Бузького району, де на озері біля Храму Воздвиження Чесного Хреста УГКЦ відбудеться щорічний Йорданський благодійний ярмарок.

Метою фестин є збір коштів для закупівлі обладнання у військовий шпиталь. Ярмарок проводиться вже кілька років поспіль і став традиційним святом не лише для жителів району, але й усієї Львівщини.

В програмі святкування на усіх гостей заходу чекають:

  • виступ запрошеного львівського співака, заслуженого артиста України Андрія Заліска;
  • святковий концерт за участі художніх колективів сіл Жовтанецької ОТГ;
  • освячення Йорданської води;
  • занурення бажаючих в освячену воду;
  • виступ вертепів;
  • конкурс «Найсмачніший пампух у доброї господині»;
  • розваги для дітей та дорослих;

- благодійний ярмарок, на якому усі зможуть поласувати справжнім українським смачненьким сальцем, ковбаскою та шашличком з картоплею, ухою та козацьким кулішем, пампушками та солодкою випічкою. Зігріють та додадуть веселого настрою гарячі глінтвейн та узвар. В кожну страву господині вкладають свої душу та талант, тому свято гарантує незабутні враження та емоції.

Водохреща біля міської ялинки м. Самбір

19.01.2018 р. о 13:00 год. на площі  Ринок м. Самбора на Вас чекає святкування третього празника Різдвяного періоду – Святого Водохреща. Біля міської ялинки зберуться представники усіх конфесій міста,  які освятять воду і Ви почуєте колядки у виконанні церковних хорів. Цей день приносить очищення, наснагу та надію на прийдешній рік, а свято запам`ятається неймовірно духовною та приємною атмосферою.

На Водохреща до «Сколівських Бескид»

19.01.2018 р. об 11:00 год. у межах рекреаційного урочища «Павлів Потік» національного природного парку «Сколівські Бескиди» відбудуться традиційні Йорданські купання. Найпоширенішою традицією на Водохреща була і залишається традиція купання в освяченій ополонці. Щороку дедалі більше українців наважуються зануритися у крижану очищену воду. Адміністрація НПП «Сколівські Бескиди» запрошує усіх доєднатися до збереження давніх традицій, звичаїв та обрядів, розділити радість Христового Хрещення, спільно із вертепом та колядками повернутися в величне культурне минуле українського народу, а у купанні поєднатися із великою силою природи – водою!

У програмі свята на гостей чекають:

  • освячення води;
  • купання в ополонці;
  • спільні колядки та щедрівки біля вогнища.

А  після купання всіх відвідувачів чекає запашний карпатський чай.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: