В Україні заборонили російський фільм «Матильда»

988960F1-1A6C-40C7-880B-731D8698D2F0_cx9_cy7_cw79_w1023_r1_s

Відомий російський фільм «Матильда» заборонили до прокату в Україні через те, що над картиною працював музикант зі списку осіб, які становлять загрозу нацбезпеці України. 

Про це в ефірі Радіо Свобода розповів член експертної ради при Держкіно, книговидавець Дмитро Капранов.

«От зараз ми не дозволили прокат «Матильди» за формальним критерієм. Там музикант, який там все це діло робив. Він у «чорному списку». Наші глядачі можуть спитати: як так, всього лише музикант, а ви забороняєте. А у відповідь я можу сказати: ви готові купувати на базарі кавуни з нітратами? Так, там є вітаміни, але там є і нітрати. Ці люди з «чорного списку» – це нітрати, вони є, значить, продукція вважається отруйною», – пояснив Капранов.

Під «чорним списком» Капранов має на увазі список осіб, які становлять загрозу національній безпеці України. При цьому прізвище музиканта Капранов не повідомив.

Фільм Олексія Учителя «Матильда» розповідає про стосунки майбутнього імператора Николая II і балерини Матильди Кшесинської. У Росії проти стрічки найбільше виступала колишній «прокурор» анексованого Криму, незаконно обрана до Держдуми Росії Наталія Поклонська. Вона вважає, що фільм ображає почуття вірян.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: