АТП-1 і далі возитиме пенсіонерів безкоштовно

Elektron_A18501

ЛМР вважає ініціативу приватних перевізників щодо оплати проїзду пенсіонерами такою що суперечить чинному законодавству України.

ЛМР вважає ініціативу приватних перевізників щодо оплати проїзду пенсіонерами такою, що суперечить чинному законодавству України.

Про це під час брифінгу заявив заступник міського голови Сергій Бабак.

«Мерія закликає приватних перевізників не порушувати закон і не буде запроваджувати оплату за проїзд на маршрутах комунального перевізника АТП-1», – заявив заступник міського голови.

За його словами, рішення приватних перевізників з мерією не погоджувалося. Відтак міська рада скерує лист до управління Укртрансбезпеки з проханням вжити відповідних заходів. При цьому в ЛМР погоджуються, що чинні тарифи економічно необгрунтовані, водночас там вважають, що люди не мають змоги оплачувати проїзд за ринковими тарифами.

Натомість керівник ГО «За якісний транспорт» Святослав Товстига, вважає що система компенсації перевізникам за перевезення пільговиків, дуже далека від досконалої. На його думку, саме це й призвело до запрповадження оплати за проїзд для пенсіонерів.

«Ситуація передбачувана, про такі наміри перевізників і Львівська міська рада, і обласна адміністрація знали вже давно, принаймні з грудня це почали активно обговорювати на круглих столах та зустрічах, але нічого не було зроблено для того, аби якось вирішити ситуацію, – розповів Святослав Товстига. – Оскільки зараз ситуація із пальним є патова, бо ціни на пальне і запчастини ростуть, я так розумію, що це і стало останнім поштовхом для перевізників. За попередні два тижні ми із трьома депутатськими групами ЛМР опрацювали низку моїх пропозицій, і вони їх підтримують, ми будемо працювати з іншими фракціями. І, можливо, на наступній сесії або через рішення виконкому ми перейдемо на інший метод надання послуг пільговикам. Компенсація пільг відбувається за нелогічною формулою, за таким принципом, що там, де перевезли більше платних пасажирів, відбувається більша компенсація за пільговиків. Але апріорі маршрут, який возить більше пільговиків, він по виручці менше провезе платних пасажирів, бо їхні місця зайняли пільговики. Це неправильний підхід», – розповів він журналістам Дивись.info.

На таке відшкодування у міському бюджеті наразі закладено 22 мільйони.

«Але за розрахунками Львівавтодору за тарифу у 4 гривні потрібно понад 500 млн, – розповів Товстига. – Тобто наразі коштів дуже бракує. І є декілька пропозицій, що робити у даній ситуації. Наприклад, про те, аби пільговиків возило суто комунальне АТП. Але я її не підтримую через дві речі: комунальне АТП з 200 автобусів лише 100 своїх випускає і, друге, воно не має покриття по всіх районах, у Брюховичі, наприклад. Більше того, комунальне АТП не покриває усіх медичних закладів, соціальних закладів, куди пенсіонери мали би їздити.

Зараз ми працюємо над ідеєю, аби місто перейшло на інший принцип співпраці між пасажиром, перевізником, пільговиками тощо. І це виглядатиме так, що місто замовлятиме послугу перевезення пільгових пасажирів. Тобто, наприклад, раз на годину ходитиме спеціальний автобус, на зупинках буде написаний розклад руху цих соціальних автобусів і всі будуть знати про них».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: