У Західноукраїнському дитячому центрі відкрили оновлене відділення онкогематології

P80119-122844

На ремонт благодійники витратили мільйон гривень.

19 січня у Західноукраїнському спеціалізованому дитячому медичному центрі відкрили оновлене відділення онкогематології, інформує Дивись.info. Завдяки коштам благодійного фонду «Запорука» тут оновили ¼ частину.

У відділенні пофарбували стіни, застелили підлогу натуральним лінолеумом, розмалювали стіни і встановили LED-освітлення. Крім того, облаштували нову їдальню для дітей і куточок для ігор.

«Ми витратили приблизно мільйон благодійних гривень коштами, роботами і матеріалами. А зробили, щоби діти, які мають ослаблений імунітет, могли лікуватися у здорових умовах, — каже Ярина Хомцій, керівниця проектів благодійного фонду «Запорука». — Ми хотіли не просто відремонтувати відділення, а зробити це за кращими європейськими і світовими стандартами. Більше року ми над цим працювали і 4 місяці була закрита частина відділення. Тому сьогодні реально велике свято».

За словами директорки департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Ірини Микичак, впродовж 25 років у відділенні гематології не проводилося ремонту, хоча це і єдине відділення гематології та інтенсивної хіміотерапії на всю область.

«Після високоінтенсивної хіміотерапії у дітей дуже ослаблений імунітет і будь-які інфекції небезпечні. Саме тому ми створюємо для них чисті, майже стерильні умови», — зазначає Андрій Синюта, головний лікар Західноукраїнсього спеціалізованого дитячого медичного центру.

Варто зазначити, що за рахунок обласного бюджету у відділенні замінили вікна, оскільки наразі ЛОДА реалізує програму з енергозбереження.

Благодійники кажуть, що зібрати кошти було непросто, але зупинятися на досягнутому не планують. Вже цього року будуть збирати кошти, щоби відремонтувати решту відділення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: