Користувачі Facebook зможуть самостійно визначати надійність джерел новин

80_main

Користувачі Facebook зможуть впливати на якість новин за допомогою оцінки достовірності їх джерел, повідомив засновник соцмережі Марк Цукерберг.

Користувачі Facebook зможуть впливати на якість новин за допомогою оцінки достовірності їх джерел, повідомив засновник соцмережі Марк Цукерберг, пише НВ.

Як написав Цукерберг, наступний тиждень розпочнеться з надійних джерел інформації.

"Ми вирішили, що користувачі будуть самостійно визначати, які ресурси заслуговують довіри - це буде найбільш об'єктивно", - заявив глава Facebook.

За його словами, в рамках регулярних опитувань користувачі будуть оцінювати надійність того чи іншого джерела. На основі отриманих відповідей передбачається формувати рейтинг, інформація від лідерів якого буде з'являтися в стрічці новин соцмережі.

Як підкреслює Цукерберг, оновлення не вплине на обсяг інформації в стрічці новин, а "зрушить їх баланс" на джерела, яким довіряє суспільство соцмережі.

"Сьогодні навколо нас занадто багато сенсаційності, дезінформації та поляризації поглядів. Соціальні мережі дозволяють людям поширювати інформацію швидше, ніж будь-коли. Якщо ми не будемо вирішувати ці проблеми зараз, то тим самим посприяємо їх збільшенню", - написав Цукерберг на своїй сторінці Facebook.

Він також зазначив, що новинна стрічка Фейсбук повинна відрізнятися високими журналістськими стандартами і "допомагати вибудовувати спільність поглядів".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: