На Львівщині відбулась перша «Коляда незабутого краю»

DSC_8336_1516463418_613x431.61030383091_3_0

20 січня у храмі Різдва Івана Хрестителя УГКЦ у місті Винниках відбулась перша і особлива переселенська «Коляда незабутого краю».

Про це інформує прес-центр ЛОДА.

Усіх присутніх привітала заступник голови Львівської ОДА Оксана Стоколос- Ворончук.

"Зичу щастя для кожного з Вас та для нашої неньки-України. Наша держава потребує зараз миру та благословення Господнього. Я зичу, щоб християнські чесноти віри, надії та любові супроводжували Вас та Ваші родини упродовж всього року і з Божою допомогою ми матимемо для нас та нашої держави мир та спокій", - зазначила Оксана Стоколос- Ворончук.

Участь у коляді взяв Преосвященний владика Володимир (Груца).

Цю особливу коляду виконували діти, внуки та правнуки переселенців ‒ людей, які в часі Другої світової війни були примусово виселені з земель Закерзоння до Винник та навколишніх сіл.

Участь у «Коляді незабутого краю» взяли хори «Воскресіння», «Надсяння», «Лемковина», «Холмщина», «Згарда», «Заграва» та вокальний ансамбль «Розмай».

Символічним є те, що коляда переселенців відбувалась у безпосередній близькості біля майбутнього духовного центру Святої Софії Премудрості Божої. Однією з частин цього центру стане Музей депортованих та переселених народів з території України. І першими до цього майбутнього храму і духовного центру йдуть саме переселенці ‒ люди, які були позбавлені рідної землі, і люди, які знайшли свою другу домівку у Винниках.

Оскільки за межами своїх земель опинилися українці, які на лежали до різних християнських конфесій, коляда об'єднала представників чотирьох конфесій нашої області.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: