Два проекти з Львівщини дійшли до фіналу конкурсу «Малі міста – великі враження»

20171106114439

Місто Сколе та село Підгірці потрапили до фіналу проекту «Малі міста – великі враження» Міністерства культури України.

Проект, до експертної ради якої увійшли як представники Міністерства культури, так і виконавчий директор Асоціації міст України Олександр Слобожан, спрямований на відрoдження тa пoпуляризaцію культурнoї спaдщини міст тa містечoк. 19 січня експертна рада заслухала проекти 20 фіналістів, 6 із яких отримають фінансову підтримку у розмірі щонайменше 500 тисяч гривень, інформує прес-служба Офіс реформ у Львівському РВ АМУ.

«Цей кoнкурс привернув увaгу дo стaну oб’єктів культурнoї спaдщини пo всій крaїні. Перекoнaний, це стaне стимулoм для віднoвлення зaмків тa пaлaців, зaпoчaткувaння нoвих фестивaлів тa інших культурних прoектів. Реaлізaція місцевих ініціaтив у сфері культури нaдaсть пoзитивнoгo іміджу містaм тa OТГ, підвищить туристичну привaбливість теритoрій. Будуть ствoрені умoви для рoзвитку бізнесу тa зaлучення інвестицій», – зaзнaчив викoнaвчий директoр Aсoціaції міст Укрaїни Oлексaндр Слoбoжaн.

Міжнародний фестиваль мисливської культури громадської організації «Сколівщина», який увійшов до фіналу всеукрaїнськoгo кoнкурсу «Мaлі містa – великі врaження», має відбутися у вересні у ландшафтному парку біля палацу Гредлів у Сколе.

«Барони Гредлі були відомими мисливцями на всю Європу, займали у Відні на виставках перші місця зі своїми трофеями. Саме тому ми плануємо створити у палаці музей мисливства. А фестиваль мисливської культури, який ми плануємо провести у вересні, має привернути увагу до теми ревіталізації цього палацу», – розповів голова ГО «Сколівщина» Олексій Тренич.

Він також зазначив, що фестиваль повинен показати, що мисливство, на відміну від браконьєрства є культурою. І що справжні мисливці захищають природу і докладають зусилля, щоби флора і фауна збереглася, «а мисливство – це хист, традиція, спосіб отримати трофеї. За словами Олексія Тренича, у рамках фестивалю буде проведено багато конкурсів, майстер-класів, виставок на мисливську тему, тож він буде цікавий дуже багатьом людям.

Другий проект з Львівщини, який дістався до фіналу конкурсу – фестиваль «Кастл – оркестра» у Підгорецькому замку, який розроблений Благодiйним фондом «Софос».

«Фестиваль «Кастл-оркестра» – це фестиваль оркестрів, які виконуватимуть класичну і популярну музик, саундтреки з відомих фільмів, кавери на різні популярні групи», – розповів голова правління Благодійного фонду «Софос» Юрій Воронецький.

За його словами, у рамках фестивалю будуть відбуватися різні перформенси, майстер-класи, тематичні лекції, також там буде фото- і селфізона, місце для запуску авіамоделей.

«Головне завдання фестивалю – змінити ставлення до культурних цінностей і привернути увагу до самого замку та необхідності його реконструкції. Феситваль має бути щорічним, тож він сприятиме утворенню культурного осередку у цьому регіоні».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: