Львівські лікарі вимагатимуть зміни законодавства

ДеклараціяЛікар

Представники Українського лікарського товариства у Львові заявили, що звертатимуться до депутатів, аби змінити законодавство.

Про це під час брифінгу «Лікар-пацієнт: співпраця чи боротьба? Правове безправ'я лікарів» повідомив Ярослав Книш, голова профкому Комунальної міської клінічної лікарні швидкої медичної допомоги, інформує Дивись.info.

Причиною для ініціювання змін, за словами Ярослава Книша, є травми і смерті працівників екстреної медичної допомоги, а також незахищеність лікарів у правовому полі.

«Працівники екстреної медичної допомоги часто травмовані, іноді гинуть при виконанні службових обов’язків. Ми будемо вимагати, щоби були внесені зміни про підвищену кримінальну відповідальність за правопорушення щодо працівників екстреної невідкладної допомоги», — каже Ярослав Книш.

Другий аспект — це страхування професійної відповідальності лікаря.

«Ніхто не застрахований від лікарської помилки і цим вакуумом поки користуються адвокати. Якщо на законодавчому рівні буде забезпечено питання про страхування професійної відповідальності лікарів, напевно, зміняться відносини «пацієнт-лікар», — вважає Ярослав Книш. — Скоріше за все ми будемо використовувати для цього платформу Українського лікарського товариства і приймати колективне рішення. Воно вже обговорювалося, оскільки назріло давно. Думаю, що це питання вирішиться, можливо, і цього року».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: