У Києві до Дня Соборності розгорнули рекордний прапор України (фото)

1516617317-6648

У Києві вздовж Хрещатика розгорнули жовто-блакитний прапор довжиною більше одного кілометра, що увійшов до Книги рекордів України.

Участь в акції, організованій Державною казначейською службою, взяли близько 700 співробітників центрального та регіональних управлінь цієї служби. Про це інформує «Укрінформ».

Працівники казначейства розгортали стяг по тротуарній частині з двох боків головної вулиці столиці – від Європейської площі та з боку Бесарабської площі, а саме – від перехрестя Хрещатика і вулиці Богдана Хмельницького та з'єдналися на Майдані Незалежності.

Як зазначила голова Державної казначейської служби Тетяна Слюз, нинішнє розгортання прапора стало завершенням Всеукраїнської акції «Об’єднаймо Україну», розпочатої ще у серпні 2017 року, у ході якої працівники казначейства у регіонах поступово додавали до стягу свої частини із позначенням на них назв населених пунктів. За її словами, загальна довжина прапора становила 1 км 59 м 95 см. У свою чергу представник Книги рекордів України зауважив, що прапор, розгорнутий казначеями на Хрещатику, зафіксований як рекорд України.

Також на адміністративному кордоні з анексованим Кримом розгорнули гігантський синьо-жовтий прапор. Акція відбулася біля Контрольного пункту в'їзду-виїзду «Каланчак», повідомляє «5 канал».

Попри сильний поривчастий вітер, стяг розміром 40х60 метрів тримали у руках сотні людей. Багато з них – переселенці з Криму. Лунали патріотичні гасла, усі разом заспівали Гімн України.

Як відомо, 22 січня Україна відзначає річницю появи Четвертого універсалу УЦР, що проголошував незалежність Української держави, а також 99-річчя об'єднання УНР та ЗУНР. У Києві від самого ранку дві ходи утворили «живий ланцюг», що з'єднав два береги. А вздовж Хрещатика розгорнули жовто-блакитний прапор довжиною понад 1 км. Він увійшов до Книги рекордів України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: