Як зміцнити імунітет у холодну пору: найкорисніші напої

1-65
Фото: Znaj.ua

Підтримати імунну систему в хорошому стані, а також впоратися з першими ознаками нездужання допоможуть вітамінні напої та чаї.

ІА Дивись.info зібрала найбільш ефективні і прості способи, як захистити свій організм від хвороб в зимовий період, та й взагалі, в будь-яку пору року, за допомогою простих та корисних напоїв.

Вченими було встановлено, що до ослаблення імунітету веде брак трьох головних вітамінів: С, А і Е. Заповнити їх вам допоможуть прості рецепти, до складу яких входять натуральні продукти, що містять ці антиоксиданти у великій кількості.

Імбирний чай

Імбир – найсильніший антиоксидант, що сприяє процесу очищення кишківника від токсинів, і тим самим забезпечує імунний захист організму. А ще імбирний чай містить в собі величезний букет властивостей, зокрема поліпшення кровообігу, мозкової активності і зміцнення імунітету.

Імбир – прекрасний антибактеріальний засіб, що очищає організм від паразитів. Він відновлює роботу підшлункової залози і печінки, стимулює роботу щитовидної залози, покращує пам'ять, очищає судини від атеросклеротичних бляшок і тим самим перешкоджає старінню організму.

Рецепт імбирного чаю простий.

Корінь імбиру потрібно натерти на крупній тертці так, щоб вийшло 2 столові ложки. Покладіть їх у літрову банку, додайте1-2 столові ложки звичайного зеленого чаю, 3 столові ложки свіжого лимонного соку, 1 столову ложку меду. Банку до країв залийте окропом і дайте напою настоятися. Через годину імбирний чай готовий.

Вітамінні напої, що підвищують імунітет

Фото: styler.rbc.ua

Напій з імбиру, лимону і меду

Інгредієнти:

Свіжий корінь імбиру - 2 см
Лимон або лайм - 2 часточки
Мед - 1 чайна ложка або по смаку

Приготування:

Імбирний корінь помийте і очистіть від шкірки, натріть на дрібній тертці (можна також подрібнити в блендері). На склянку вам знадобиться 1 чайна ложечка.

Залийте натертий імбир склянкою теплої води, туди ж вичавіть сік лимона і додайте трохи меду за смаком.

Накривши кришкою дайте напою настоятися хвилин 30-40.

Напій з мандаринів, грейпфруту та імбиру

Інгредієнти з розрахунку на 2 літри:

  • Грейпфрут рожевий - 2-3 штуки
  • Мандаринки - 3-4 штуки
  • Корінь імбиру - 5 см
  • М'ята - невеликий пучок (за бажанням)
  • Базилік - 3 стебла (за бажанням)
  • Мед за смаком

Приготування: 

Плоди обох цитрусових треба вимити, звільнити від шкірки і роз'єднати на дольки. Кожну очистити від плівки і насіння. М'якоть збити за допомогою блендера. Імбир помити, очистити і натерти на середній терці. Листочки м'яти краще не різати, а порвати дрібно руками.

З гілочок базиліка необхідно зірвати  листочки і дрібненько їх порізати.

У каструлю потрібно налити 2 л чистої питної води та довести до кипіння. Зняти із вогню та додати мед за смаком або цукровий пісок, а також збиту м'якоть цитрусових, рубану зелень та залишити настоятися 2-3 години.

Потім лимонад потрібно процідити через марлю або сито. Напій можна розлити по банках або пляшках і помістити на зберігання в холодильник.

Напій для міцного здоров'я

Позитивно впливає на імунітет і допомагає зміцнити здоров'я мікс із соку моркви і редьки.

У зимовий час хоча б кілька разів на тиждень випивайте склянку морквяного фрешу в комбінації з соком редьки. Для смаку і ще більшої ефективності рекомендуємо додати в напій трохи меду і лимонного соку. Звичайно, варто визнати, що такий вітамінний коктейль припаде до душі не кожному - через своєрідну терпкість і аромат редьки.

Трав'яні чаї 

Ромашковий чай

Приготування (на 1 л ромашкового чаю):

3 столових ложки висушених суцвіть ромашки потрібно засипати в літровий термос і залити окропом та дати настоятися протягом 1 - 1,5 години.

Процідити і додати 5 ч.л. меду, 5 ч.л. соку лимона. Можна цей чай знову перелити в термос, щоб він зберігся гарячим до кінця дня. Пити його можна протягом дня. Цей напій можна пити і в якості дієтичного, адже він притупляє відчуття голоду.

Можна в ромашку нічого і не додавати, а пити протягом 10-14 днів поспіль чистий ромашковий чай, який за цей час добре зміцнить імунітет.

Такий чай також допоможе і при ангіні, бронхіті, грипі.

Чай з женшенем

Для приготування чаю з женьшеню знадобиться порошок з сухого кореня. Він заливається окропом в пропорції 1:10, нехай постоїть і настоїться 10 хвилин. Після цього залишилося процідити.

Такий чай захистить від застуди та збільшить кількість імунних клітин в крові. П'ють його по 1 ст.л. 3 рази на день за 20 хвилин до їжі впродовж 30 днів. Якщо є необхідність повторити, то це робиться після 30-денної перерви.

Женьшень допомагає не тільки поліпшити імунітет, а ще й справлятися зі стресом.

Настій шипшини

Не забувайте про шипшину. Настій з неї робиться дуже легко і просто. Перш ніж залити їх окропом, ягоди промивають і засипають у термос. Зазвичай ми це робимо на ніч. На ранок виходить дивовижний гарячий напій.

У чашку з таким напоєм можна додати мед або цукор. А можна нічого й не додавати.

Для настою на 500 мл окропу візьміть 2 ст.л шипшини. Цю кількість плодів шипшини можна заливати окропом два рази. Щоб не сильно порушувати концентрацію настою, ми доливаємо термос, коли настою залишилося близько половини. І робимо так два рази.

Суничний чай

Якщо ви хочете не тільки зміцнити імунітет, а й підняти собі настрій, зверніться до суничного чаю.

Залийте двома склянками окропу 3 ст.л. подрібнених листочків суниці, дайте настоятися 10 хвилин і чай готовий. У нього можна додати для посилення смаку та аромату сухих ягід суниці, а також лимон і цукор.

Виходить чудовий вітамінний чай. У листі суниці містяться вітамін С, флавоноїди, ефірна олія. Такий чай і імунітет зміцнює, і допомагає від сечокам'яної хвороби, і при застудах.

Можна додати до суничного листя м'яту і звіробій в таких кількостях:

  • М'ята - 2г
  • Листя звіробою - 2г
  • Суничні листя - 10г

Засипати в чайник для заварювання і залити окропом. Настоюється 10 хвилин.
Таким чаєм ви поліпшите опірність свого організму до різних захворювань.

Для тих, хто не уявляє життя без кави

В одній чашці кави міститься близько 1000 мг антиоксидантів (1/4 денної норми), які нейтралізують вільні радикали, тим самим захищаючи здорові клітини організму. Крім цього, кава позитивно впливає на імунну і травну системи. Напій збільшує виділення шлункового соку, що, в свою чергу, сприяє кращому засвоєнню їжі.

Джерела: Аквасвітukrprosportmedfond.com - Здорове харчування, Ukrmedia.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: