Суд оголосив перерву у розгляді апеляційної скарги лікаря Данкова

1441020
Олег Данкова. Фото: Zaxid.net

Судове засідання призначили на 1 березня 2018 року.

Про це повідомляє кореспондент Дивись.info.

23 січня лікар Олег Данков оскаржив вирок Шевченківського районного суду, згідно з яким його визнали винним у смерті дитини, в Апеляційному суді Львівської області. За словами адвокатів медика, сумнівними є висновки експертів,адже вони не були приведені до присяги належним чином, відтак їх свідчення не можна брати до уваги; якість запису судового засідання погана (відтак, встановити достеменно покази свідків неможливо), крім того, не зафіксовані належним чином паспортні дані Олега Данкова, не встановлені його посадові обов'язки тощо. Відтак, на думку захисту, справа має бути переглянута, а з лікаря необхідно зняти усі обвинувачення, а вирок суду визнати недійсним.

Читайте також: Вирок лікарю Данкову викликав бурхливу дискусію в соцмережі

«Лікар акушер-гінеколог зобов’язаний у своїй діяльності у повній мірі досліджувати всі медичні документи, які надаються іншими лікарями. Це УЗД, ДТГ, КТГ, а також документи, які говорять про біофізичний профіль. Всі документи, про які я згадую, з поступлення у лікарню Мар’яни Павлик, не вказували на можливість патології, а навпаки вказували, що Павлик абсолютно немає порушень. Дитина до моменту народження була здорова і у неї не було передумов для встановлення такого діагнозу, як дистресс», — зазначив адвокат.

Читайте також: Цей вирок суду є небезпечним для суспільства: що думають лікарі про справу акушера Данкова (опитування)

В обвинуваченні також було зазначено, що лікар Данков мав зробити кесарів розтин, який, ніби, був єдиним виходом із ситуації.

«Проте лікарі зобов’язані керуватися медичними протоколами. Жоден з них, які були надані суду, не рекомендував проводити кесарів розтин. Крім того, якщо дистресс виникає під час пологів, застосування кесаревого розтину можливо тільки на першій стадії. Це передбачено протоколами, — зазначив адвокат. — Данков — лікар з 35-річним стажем, думаю, він би розібрався у цій ситуації, чи можна робити кесарів розтин чи не можна. Відтак, лікар Данков дійшов єдиного правильного рішення — скликав консиліум, застосував медичні щипці, як це передбачено протоколом. Як наслідок, дитина народилася живою, всі подальші дії лежать поза межами його компетенції».

Натомість обвинувачення в обличчі прокурора та батьків померлої дитини (Мар’яна Павлин та Остап Пудляк), переконані, що провина лікаря Данкова була у повній мірі доведена у суді, а апеляційна скарга подекуди має маніпулятивний характер і не відповідає дійсності. За словами Остапа Пудляка, за даними експертів, дистрес виник не під час пологів, а до того — якби Данкова надежним чином виконував свої обов'язки, трагедії не було би. Відтак, вони заперечують у повному обсязі апеляційну заяву акушера-гінеколога.

Почувши позиції сторін, суд оголосив перерву у розгляді апеляційної заяви до 1 березня 2018 року. Він ухвалив рішення витребувати оригінали заисів, на яких дають покази свідки й експерти.

Нагадаємо, 2 листопада у Шевченківському районному суді Львова оголосили вирок Олегу Данкову, завідувачу пологовим відділенням 3-ї міської клінічно лікарні, який був підозрюваним у неналежному виконанні професійних обов’язків, що призвело до смерті дитини під час пологів.

Суд виніс вирок: рік позбавлення волі та ще рік заборони займатися лікарською практикою. Також суд зобов'язав лікаря і медзаклад виплатити грошову компенсацію батькам за моральну шкоду. 58-річного Олега Данкова засудили за ч.2. ст. 140 ККУ (неналежне виконання професійних обов’язків, що спричинило смерть новонародженого немовляти).

Наприкінці листопада Данков оскаржив цей вирок.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: