У Львові розповіли, скільки заробляють українські швачки, працюючи на відомі бренди

ec2499f-typical-factory1
Фото ілюстративне

22 січня організація «Працююча християнська молодь» презентувала результати дослідження «Як виробляють брендовий одяг в Україні», інформує Дивись.info.

Згідно з дослідженням, середня зарплатня у «мертвий сезон», коли замовлень від брендів немає, або їх вкрай мало, складає 2778 гривень «чистими». У цей період працівники і працівниці часом отримують менше мінімальної зарплатні. При цьому, подекуди вони змушені працювати 40 годин на тиждень. Найменша зафіксована зарплатня у період дослідження становила 1400 гривень, станом на січень 2017 року

А от середня зарплатня у «гарячий сезон», коли замовлень багато, становить 3647 гривень. Під час дослідження зафіксували, що найвища сума у липні 2017 року становила 7140 грн. (але після зміни жінка брала роботу додому).

За словами Анни Оксютович, активістки організації, у відкритих джерелах можна знайти інформацію щодо того, для яких брендів в Україні шиють одяг. Серед інших це: Adidas, Hugo Boss, New Balance та інші.

Зазначимо, дослідження проводили Артем Чапай, Анна Оксютович та Оксана Дутчак за підтримки Clean Clothes Campaign, Rosa Luxemburg Stiftung і Südwind Institut,у вересні 2016 року, березні та липні-вересні 2017.

Всього було опитано 51 найманих працівниць і працівників із 8 фабрик, які шиють для західних брендів (вищезгадані бренди не обов'язково шиються на тих фабриках, які досліджувалися).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: