Активісти створили онлайн-інструмент для виявлення прихованих інтересів можновладців

snip_20180124144302
Скріншот з сайту interes.shtab.net

Онлайн-платформа «Приховані інтереси» — це база даних усіх фірм, пов’язаних з депутатами та топ-чиновникам, які можна аналізувати через пошук за ПІБ чиновника, назвою чи кодом ЄДРПОУ компанії.

Онлайн-платформа «Приховані інтереси» — це база даних усіх фірм, пов’язаних з депутатами та топ-чиновникам, які можна аналізувати через пошук за ПІБ чиновника, назвою чи кодом ЄДРПОУ компанії.

Про це під час прес-конференції, 24 січня, повідомила голова правління ГО «Антикорупційний штаб» Галина Янченко, передає Дивись.info.

За словами голови правління, «Приховані інтереси» — це інноваційний онлайн-інструмент, який розроблений для того, щоби суттєво полегшити і спростити процес пошуку конфліктів інтересів серед місцевих депутатів та топ-чиновників. Крім того, він допомагає знаходити теми для антикорупційних розслідувань.

«Цільовою аудиторією є, у першу чергу, регіональні журналісти, громадські активісти, експерти, активні громадяни і виборці та бізнес, — каже Галина Янченко. — В основі сервісу лежить база даних компаній, пов’язаних з місцевою політичною елітою: депутатський корпус, мер та його заступники, а також близькі родичі усіх вище перерахованих. Відповідно, на сайті можна користуватися цією базою даних. Крім того, є унікальний функціонал — автоматичний аналізатор. Це віконечко, в яке користувач може завантажити будь-який власний документ: стенограму, проекти рішень, проекти порядків денних, звіти про закупівлю тощо. Сайт за лічені секунди знаходить співпадіння між вашим документом і депутатськими фірмами».

Завдяки цьому, зазначає голова правління, навіть не відкриваючи документ, ви можете зрозуміти, чи є там щось корисне для антикорупційного розслідування, чи варто заглиблюватися у стенограму, чи ні.

Варто зазначити, що документ має бути у форматі, який придатний для зчитування: doc, docx, txt або PDF.

«Пошук по сайту відбувається за іменем фігуранта, за назвою компанії або коду ЄДРПОУ. Якщо ви не знаєте, що конкретно шукаєте, ви можете здійснити пошук по карті. На прихованих інтересах опубліковані бази даних компаній з 6 регіонів України. Це Київ, Житомир, Тернопіль, Івано-Франківськ, Львів і Дніпро», — додає Галина Янченко.

Користуватися платформою «Приховані інтереси» можна безкоштовно.

Довідка: Інструмент створено у співпраці з Центром демократії та верховенства права в рамках проекту «Посилення коаліції РПР» для виявлення конфлікту інтересів серед депутатів та посадовців місцевих органів влади. Проект упроваджують за підтримки Європейського Союзу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: