Бабак розповів, яка нині ситуація з перевезенням пенсіонерів у маршрутках Львова

pension
Фото: kafanews.com

Заступник міського голови з питань ЖКГ Сергій Бабак розповів, яка наразі ситуація з перевезенням пенсіонерів у львівських маршрутках, інформує Дивись.info.

19 січня Сергій Бабак підписав листа до «Укртрансбезпеки» з проханням дати оцінку дій перевізників і надати роз’яснення щодо того, що приватні перевізники вирішили брати плату за проїзд з пенсіонерів.

«Відповіді від «Укртрансбезпеки» наразі немає, ми очікуємо на неї. Ситуація з перевізниками така, як  була вчора і позавчора. Приватні маршрути прийняли рішення, що пенсіонери мають платити, а комунальні маршрути залишаються без оплати проїзду для пенсіонерів», — пояснив заступник міського голови.

За його словами, необхідно пару тижнів, щоби врегулювати ситуацію.

«Потрібне юридичне роз’яснення і спільне рішення, яке б задовольнило всіх. Така ситуація склалася не тільки у Львові, а розгортається у загальному масштабі по всіх містах. Низка міст вже відмовили у пільговому перевезення і на приватному, і на комунальному транспорті. Держава має визначитися із законодавством і джерелом фінансування, — переконаний Сергій Бабак.  — Держава має або додати пенсіонерів до закону і відшкодовувати за пільгове перевезення, або підтвердити, що їх там немає, і пенсіонери мають платити».

Нагадаємо, на сайті ЛОО ВГО «Всеукраїнська Асоціація Автомобільних Перевізників» з’явилася інформація, що після 20 січня пенсіонери у Львові та області платитимуть за проїзд. Таким є рішення автотранспортних підприємств регіону.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: