Байден схвильований регресом у боротьбі з корупцією в Україні

2108478

Він порадив адміністрації Трампа стежити за виконанням обіцянок з боку української влади, і розповів, як добивався звільнення Шокіна. 

Колишній віце-президент США Джозеф Байден зазначив, що корупція в Україні залишається найбільшою проблемою та висловив стурбованість щодо регресу в цьому питанні, передає «Голос Америки».

Політик розповів, що дав пораду адміністрації Трампа щодо України, зокрема, уважно стежити за тим, що говорять у Києві та про що замовчують, а також як виконуються обіцянки української влади. Також він поділився досвідом переговорів, які вів з адміністрацією президента Порошенка у 2016 році.

«Я відчайдушно схвильований регресом у боротьбі з корупцією у Києві. Ось вам один конкретний приклад. Мені дали завдання щодо України. Тож я пам'ятаю, як відбув туди, щоб переконати нашу команду, що ми повинні надати Україні довготривалі кредитні гарантії. Я їздив в Київ 12-13 разів, і врешті мав оголосити, що ми пропонуємо ще один мільярд доларів кредитних гарантій. Я отримав обіцянки від Порошенка та Яценюка, що вони вживатимуть кроків щодо генерального прокурора, але вони цього не зробили», - поділився своїм досвідом Байден.

Зокрема він додав, що йому такии вдалось добитись звільнення генерального прокурора Віктора Шокіна.

«Я сказав: я їду через 6 годин. Якщо ваш генпрокурор не звільнений до того часу, ви не отримуєте грошей. І той сучий син був звільнений. І на його місце поставили того, кому на той час довіряли», - додав Байден.

Він додав, що з того часу в Україні були зроблені дуже важливі зміни та необхідні інституційні і кадрові зміни.

«Але одна з трьох необхідних інституцій зараз відходить назад. Антикорупційний суд. Але вони обіцяли, що цього не станеться», - зазначив розчарований діями України колишній віце-президент США Джозеф Байден.

Він також заявив, що підтримує та вважає розумним рішення адміністрації Дональда Трампа надати летальну зброю Україні. На його думку, разом із тиском Заходу цей крок дозволить країні ефективніше протистояти російській агресії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: