У Львові є 327 компаній, які дотичні до місцевих можновладців

98668

У Львові є 327 організацій, які ти чи іншим чином дотичні до представників депутатського корпусу.

Про це під час прес-конференції, 24 січня, повідомив координатор антикорупційного проекту «Центр громадського моніторингу та досліджень» Мирослав Сімка, інформує Дивись.info.

Загалом сукупність організацій, які ти чи іншим чином дотичні у Львові до депутатського корпусу, становить 327, каже Мирослав Сімка. За його словами, тільки діяльність 10 з них активісти змогли відстежити у системі закупівель.

«Депутати ЛМР або менш активні, або мудріші за своїх колег з Івано-Франківська, де ми також вивчали це питання, і переписують свої організації на родичів, які не є у їх близькому оточенні», — зауважує Мирослав Сімка.

За його словами, одним з лідерів серед таких депутатів є Назар Палідович (від «Громадянської позиції»), який є одним із засновників «Галицької здоби» та «Мостиського хлібокомбінату».

«Структури цього депутата брали участь у понад 90 закупівлях, з яких 51 раз вигравали і отримали загальне замовлення в ЛМР на кілька десятків мільйонів гривень», — каже Мирослав Сімка.

Він також каже, що дотичними до представників депутатського корпусу є кілька комунальних підприємств. Зокрема, Олег Береза, представник «Самопомочі», зараз очолює «Львівелектротранс», Михайло Сидорович, очільник ЛКП «Рембуд», є депутатом від «Самопомочі» в обласній раді та інші.

Нагадаємо, активісти створили онлайн-інструмент для виявлення прихованих інтересів можновладців.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: