У центрі Вінниці знесли пам’ятник Шевченку, щоб встановити інший

f6fa0714a0f1fd798bf3372ce2c0777d_XL

Сьогодні серед ночі був знесений пам'ятник Великому Кобзарю. Зранку люди побачили паркан навколо знесеного погруддя, який охороняють близько десяти правоохоронців та така ж кількість молодиків.

Сьогодні серед ночі був знесений пам'ятник Великому Кобзарю. Зранку люди побачили паркан навколо знесеного погруддя, який охороняють близько десяти правоохоронців та така ж кількість молодиків, повідомляє Vlasno.info.

«Погруддя Шевченко не знесли, а демонтували. На цьому місці будуть встановлювати Пам'ятник Небесної Сотні. Більше ніякої інформації мені невідомо», – сказали у цілодобовій варті Вінницької міської ради.

Натомість на сайті Вінницької міської ради зазначено: «Пам’ятник Небесній Сотні на однойменному майдані у Вінниці його ініціатори хочуть відкрити 20 лютого 2018-го – на 4-ті роковини кривавих розстрілів на Майдані у столиці. Сьогодні вранці на площі розпочались підготовчі роботи. На те, щоб встигнути встановити скульптурну композицію «Дерево Свободи» на честь загиблих українських патріотів, залишилось менше місяця».

Фінансування самого пам’ятнику та його встановлення здійснюється Благодійними фондами «Пам’яті Небесної Сотні» та «Подільська громада».

«За короткий час, який залишився до чергових роковин найбільш трагічних подій Революції Гідності, підрядна організація, з якою благодійні фонди уклали договір, має змонтувати не лише 5,5-метровий бронзовий пам’ятник у вигляді вишневого дерева, з якого опадає цвіт, але й підніжжя композиції – це карта України, з якої «проростає» вишня. 107 падаючих квіток символізуватимуть Героїв, загиблих під час кривавих розстрілів на Майдані зимою 2014-го. Загальна вага композиції становитиме понад 800 кг», – повідомили у мерії.

Однак де зараз демонтований пам’ятник Шевченку і яка його подальша доля, наразі невідомо.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: