Депутати ЛМР перенесли питання виділення 20 мільйонів компанії Чуркіна на невизначений термін

IMG_4969

25 січня на сесії ЛМР мало розглядатися питання про повернення боргів за автобуси «Львівського автобусного заводу».

Однак Мер Андрій Садовий запропонував перенести розгляд цього рішення на тиждень чи три, оскільки наразі немає єдиної позиції депутатського корпусу. Розглянути це питання мали наприкінці пленарного засідання, хоча спочатку воно стояло другим у списку, - повідомляє кореспондент Дивись.info з сесійної зали.

«Ми ще не готові слухати це питання, оскільки немає спільної позиції. Тому я прошу це питання перенести у кінець порядку денного, останнім. А наступного тижня ми зберемось і заслухаємо це питання. Чому? Бо ми ще не готові комплексно розглядати це питання, є багато слушних пропозицій від колег-депутатів», – сказав Садовий.

Зрештою, депутати проголосували направити звернення з цього питання до Генпрокуратури.

Попередньо вирішили, що через тиждень розглянуть питання по ЛАЗу.

«Воно є останнім у порядку денному, щоби оголосити паузи і врегулювати питання, – зазначив Садовий. – Цей завод вкрали у держави і його треба повернути, в якому би стані він не був».

Однак активісти ГО «Рабів до раю не пускають» та ГО «Соціальний захист учасників АТО» не погодилися з таким порядком справ. У сесійній залі сталася штовханина між ними та Муніципальною вартою.

Через це навіть оголосили перерву, аби голови фракцій мали нагоду поспілкуватися із активістами.

«Дивним чином у момент, коли голосів в міській раді за меморандум з Чуркіним не стало остаточно, транспортний колапс у Львові відклався на невизначений термін. То є якась магія», – прокоментував ситуацію у Фейсбук юрист Юлій Рудницький.

Нагадаємо, учора міський голова Андрій Садовий у сесійній залі Ратуші зібрав представників громадських організацій, щоб переконати їх підтримати звернення до депутатів ЛМР, які сьогодні мали голосувати за ухвалу про виділення понад 20 мільйонів гривень ТОВ «Оптимум Фактор», яка викупила борги ЛКП «АТП-1» перед ТОВ «Львівські автобусні заводи».

Мер наголошував: якщо кошти не будуть перераховані факторинговій компанії, то це ставить під загрозу роботу АТП-1. За його словами, 7 автобусів комунального підприємства вже заарештовані, ще 140 – у розшуку. Більш детально про це можна почитати тут. Але вже сьогодні у Патрульній поліції інформацію про арешт автобусів спростували.

«Вчора на деяких онлайн-ресурсах з’явилася недостовірна інформація про те, що Патрульна поліція Львівської області забрала на арештмайданчик 3 автобуси одного із АТП, яке займається пасажирськими перевезеннями у місті Львові і ще від 4 автобусів вилучила документи. Таку інформацію їм надала дирекція АТП.

Офіційно повідомляємо, що цей факт не є правдивим», – йдеться у повідомленні.

І додали, що 16 січня 2018 року система «Рубіж», якою облаштовані стаціонарні пости та деякі службові автомобілі патрульної поліції, зафіксувала о 12 годині за кодом 4 (Арешт майна за борги), автобус згаданого АТП. Даний транспортний засіб транспортували на арештмайданчик, де він перебуває досі. Жодних документів на автобуси патрульна поліція не вилучала, більше того – це не є в її повноваженнях».

Тим часом під час сьогоднішньої сесії ЛМР заступник міського голови Львова Сергій Бабак заявив, що наразі суд заарештував три автобуси «Електрон». Через це, за словами мера міста Андрія Садового, громадський транспорт може зупинитися у будь-який момент. «Поліція може арештувати транспорт «Електрон» коли завгодно», - каже Садовий.

Наразі депутати домовились про те, що напрацюють варіант виходу із цієї ситуації і тоді зберуться на сесію міськради або навіть раніше.

Закликав не виділяти гроші компанії, пов’язаній із російським бізнесменом Ігорем Чуркіним і голова ЛОДА Олег Синютка. Про це він написав на своїй сторінці в Fb.

«Ситуація із ЛАЗом переходить межі не лише здорового глузду, а й дискредитує українське суспільство. Категорично не сприймаю виділення грошей з міського бюджету в російську кишеню. Немає жодних економічних підстав та обґрунтувань передачі майже 20 мільйонів гривень підприємству, з якого «стирчать вуха» російської компанії… Звертаюсь до депутатського корпусу Львова не забирати кошти від громади, які могли б піти на вирішення нагальних господарських питань і забезпечити виплату заробітної плати працівникам ЛАЗу», – йдеться у повідомленні.

Фото Микити ПЕЧЕНИКА

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: