На «Берлінале» Україна відправить фільм «Коли падають дерева»

KINOFESTIVAL-BERLINALE_glav

Повнометражний дебютний фільм Марисі Нікітюк «Коли падають дерева» відібрано до конкурсної програми Panorama Berlinale 2018 Берлінського міжнародного кінофестивалю (Берлінале).

Про це повідомила компанія-виробник фільму «Директорія Кіно», яка зазначила, що це і буде світова прем’єра картини: «Для всієї творчої групи фільму це визначна подія, яка сприяє визнанню українського кінематографа на міжнародному рівні і продовжує успіхи українських кінематографістів останніх років».

«Берлінале» є одним із найвпливовіших у світі кінофестивалів класу «А». Цього року він пройде з 15 по 25 лютого у Берліні (Німеччина).

Фільм створюється міжнародною командою за підтримки Держкіно. Як зазначив Голова Держкіно Пилип Іллєнко: «Українське кіно має великий досвід як участі у Берлінському кінофестивалі, так і отримання його нагород. Проте це вперше участь у «Берлінале» бере український фільм режисера–дебютанта у повному метрі. Я радий, що Держкіно підтримало цей проект, і впевнений, що його фестивальне життя буде гучним. Бажаю успіху!».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: