Двом підозрюваним у трагічному інциденті на шахті «Степовій» обрали запобіжні заходи

126737 (1)

Слідчими ГУ Нацполіції Львівщини здійснюється досудове розслідування факту загибелі працівників Відокремленого підрозділу «Шахта «Степова» державного підприємства «Львіввугілля».

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Львівської області.

Відповідно до висновків судової гірничо-технічної експертизи, проведеної фахівцями Дніпропетровського науково-дослідного інституту судових експертиз, встановлено, що причинами нещасного випадку стали незадовільний технічний стан вентиляційного та електромеханічного обладнання, що призвело до скупчення метаноповітряної вибухонебезпечної суміші та стало причиною вибуху.

Нагадаємо, що у грудні 2017 року майстру дільниці вказаного підприємства, який на той час обіймав посаду виконуючого обов’язки заступника директора з охорони праці шахти, вручено письмове повідомлення про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.272 КК України (порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, що спричинило загибель людей).

Крім цього, підозрюваному було обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту у нічний час, а також відсторонено від займаної посади.

Разом з цим, цьогоріч у січні ще двом керівникам дільниць та гірничому майстру, які не забезпечили належну роботу систем контролю метано-газової суміші, відповідне вентилювання дільниці шахти, не вивели працівників із небезпеки, а також не вжили заходів до знеструмлення дільниці, повідомлено про підозру за ст.272 КК України.

До вказаних осіб застосовано запобіжні заходи у вигляді нічного домашнього арешту та відсторонено від посад.

Зазначимо, що у ході подальшого розслідування в провадженні буде надана оцінка діям інших працівників підприємства, які можуть бути причетні до вчинення вказаного кримінального правопорушення.

Досудове розслідування триває та перебуває на контролі прокуратури області.

Нагадаємо, 2 березня на шахті «Степова» у селі Глухів Сокальського району Львівської області на глибині 550 метрів внаслідок вибуху сталося обрушення гірської породи. За інформацією Нацполіції та прокуратури, 8 гірників загинули, 23 шахтарі були госпіталізовані.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: