Британія будує радіорадар на випадок російської агресії

У Британії на острові Унст у Шетландах йде будівництво нового радіолокатора, який має підсилити здатність збройних сил держави відстежувати непізнані військові і цивільні літаки та допоможе захиститися від російської агресії.

Про це пише Укрінформ з посиланням на прес-службу міністерства оборони країни.

«Ми завжди будемо захищати наше небо від російської агресії. Цей радар є життєво важливим для захисту Великої Британії, оскільки ми реагуємо на посилення глобальних загроз і зміцнюємо нашу здатність з ними справлятися», - зазначив глава міноборони Британії Гевін Вільямсон.

Як зазначається, радар дасть змогу Великій Британії та НАТО «розвинути розуміння ситуації, яка складається в повітряному просторі на північ від Британії і далі, через Норвезьке море». Також нова технологія дозволить «поліпшити суверенний потенціал Британії в період загострення російської військової активності».

Будівництво цього приладу, за його словами, було пов'язано в тому числі з тим, що дії Росії не обмежуються східними кордонами Європи.

Таким чином, Унст, на думку представників відомства, повернеться до своєї колишньої ролі, яку він виконував у 1960-х і 1970-х роках - тоді острів використовувався як радар раннього попередження на північному фланзі НАТО.

Повідомляється, що вартість цього приладу становить приблизно 14,2 млн доларів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: