Вчені назвали сім найголовніших причин, чому люди зраджують одне одному 

71_main

Згідно з новим дослідженням, опублікованим у виданні Journal of Sex Research, існує сім основних причин, через які люди зраджують одне одному.

Група американських дослідників опитала 495 двадцятирічних жінок і чоловіків, кожен з яких розповів, чи зраджував коли-небудь своєму партнеру, і якщо так, то чому. Проаналізувавши результати опитування, вчені виділили сім головних чинників, які спонукають людей заводити романи на стороні, повідомляє Новое Время.

Сім причин, чому люди зраджують, виглядають так:

1. У стосунках зникли почуття. 77% респондентів відповіли, що пішли на зраду через брак кохання. «Я більше не відчуваю, що мій партнер мене кохає», - так пояснили причину зради багато опитаних. Цікаво, що більшість людей, які назвали причиною своєї невірності цей фактор, зазначили, що перестали відчувати любов з боку партнера, а не навпаки.

2. Бажання мати більше сексуальних партнерів. Другою найбільш поширеною причиною зради стало те, що люди хотіли «більшої різноманітності сексуальних партнерів». Напевно, у багатьох з нас живуть тваринні інстинкти, які хочеться задовольняти.

3. Недостатня прив'язаність до партнера. 41% опитаних сказали, що пішли на зраду, бо не відчували сильної емоційної прив'язаності до людини.

4. Ситуативні фактори. Незважаючи на те, що фраза «Я був п'яний» звучить як всім відоме і непереконливе виправдання, насправді дуже багато людей (70% опитаних) вчиняють перелюб саме тому. Однак це не завжди єдина причина, через яку людина зрадила.

5. Підвищення самооцінки. Більш ніж половина опитаних (57%) як причину зради зазначили низьку самооцінку. «Я хотів стати більш популярним», - зізналося багато респондентів.

6. Злість. Багато опитаних (43%) зазначили, що причиною їхньої зради стала злість на партнера або бажання помститися йому за щось.

7. Просто секс. Близько третини опитаних зізналися, що зрадили своїм партнерам просто тому, що в той момент їм хотілося зайнятися сексом.

Серед усіх респондентів варіант «просто секс» як основну причину зради обирали, зазвичай, чоловіки. Жінки найчастіше головною причиною своєї зради називали збайдужіння з боку партнера.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: