Порошенко не зміг прибути на урочисті заходи з нагоди 100-ї річниці бою під Крутами

4350012

Президент України Петро Порошенко не зміг прибути до Меморіалу Героям Крут у Чернігівській області через погані погодні умови і штормове попередження.

Про це повідомив віце-прем'єр-міністр Павло Розенко на початку урочистих заходів на честь річниці бою під Крутами.

«Сьогодні у наших заходах мав брати участь президент України Петро Порошенко, але через несприятливі погодні умови і через штормове попередження, яке сьогодні відбувається і в Києві, і тут, йому не дали дозволу на приземлення у Чернігівській області. Була ідея щодо пересадки в автотранспорт і прибуття сюди автомобілем, але президент України вважав за неприйнятне, щоб тут вся громада, яка тут зібралася, чекала його дві години», – сказав Розенко, якого процитував телеканал «112 Україна».

Він також додав, що завтра в Україні вже за участі президента відбудеться ще низка урочистих заходів на честь 100-річчя з дня бою під Крутами.

«Тому щирі вибачення від президента України Петра Порошенка за неможливість через погодні умови взяти участь у сьогоднішніх наших заходах», – наголосив Розенко.

Читайте також: На Львівщині відзначають 100-річчя подвигу Героїв Крут (фото)

Як відомо, 29 січня 1918 р. на залізничній станції Крути, за 130 км на північний схід від Києва, відбувся бій між чотирьохтисячною більшовицькою армією Михайла Муравйова та загоном з київських студентів і бійців вільного козацтва, який налічував близько 400 вояків. У бою під Крутами захисники української державності здобули переконливу перемогу й зупинили наступ противника.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: