З Києва до станції Крути відправився «Потяг єднання»

ed277a741e8289d07
Фото: Громадське

З Києва до станції Крути на Чернігівщини відправився «Потяг єднання» до 100-річчя битви під Крутами.

Про це повідомляє Громадське.

Зазначається, що урочистості почалися о 7:00 ранку з маршу ліцеїстів Київського військового ліцею імені Івана Богуна. Колона налічувала близько 600 юнаків з Дніпра, Запоріжжя, Кривого Рогу, Івано-Франківська, Києва, Кременчука, Ізмаїла, Острова, Коропця, Тернополя, Харкова, Шепетівки, Кам'янця-Подільського, Одеси, Чернігова та інших міст.

Колона дійшла до Залізничного вокзалу у Києві, звідки вирушила за незвичним маршрутом «Київ - Крути». У делегації присутні ветерани ЗСУ та офіційні особи.

Подальша програма урочистих заходів передбачає участь президента України в покладанні квітів до Меморіалу Героїв Крут, марш та вручення Державних прапорів із пам'ятними стрічками.

«Надзвичайно важливо в контексті історії та національної пам'яті вшановувати такі річниці. Це досвід, який і зараз нагадує: треба мати власну армію і як слід готувати її», — наголосив директор Інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович.

Також В'ятрович на своїй сторінці у Фейсбук зазначив: - «Потяг на Крути, як і сто років тому. Але лінія фронту вже не під Києвом, а за сотні кілометрів від столиці. І ці хлопці, які їдуть вшановувати героїв 1918 року, мають можливість вчитися, поки країну захищать їх батьки чи старші брати».

Варто зазначити, що у 1918 році на залізничній платформі в Крутах за 130 км від Києва стався бій між українськими студентами та більшовицькою армією.

29 січня в Україні вшановують пам'ять загиблих під Крутами, як символ героїзму та самопожертви молодого покоління в боротьбі за незалежність.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: