На вихідних у Львові відбудеться прем’єрний показ документального фільму «Міф»

97834-1
Фото: Український інтерес

У суботу, 3 лютого 2018 року, о 18.00 год. в к/т «Планета Кіно» (ТРЦ Forum Lviv, вул. Під Дубом, 7) відбудеться прем’єрний показ документального фільму «Міф».

Це новий фільм авторів стрічки «Добровольці Божої Чоти» Леоніда Кантера та Івана Яснія, інформує прес-служба ЛМР.

Варто зазначити, що фільм розповідає історію життя Василя Сліпака – оперного співака зі світовим ім’ям та унікальним голосом. Автори поєднують у фільмі два жанри: кіно та концерт. Використано безліч архівних відео, які показують героя у повсякденні та на сцені.

Анімацію до фільму створив український карикатурист Юрій Журавель. Музику для фільму «Міф» створили та надали одні з кращих композиторів сучасності. Серед них Євген Гальперін, який співпрацював із Люком Бессоном та Баррі Сонненфельдом і був близьким другом Василя, Роман Григорів, Ілля Разумейко (формація Nova Opera) та Едуард «Діля» Приступа.

Фото: ЛМР

«Василь народився у Львові, але згодом переїхав до Франції, де прожив 19 років. Там він мав усе, що ми звикли називати «щастям»: ім’я, успішну кар’єру на світових оперних сценах, вірних друзів і кохання. Він брав активну участь у Революції Гідності, очоливши демонстрації у Франції, а згодом долучився й до волонтерського руху, допомагаючи Україні. Здавалося б, робив більш ніж достатньо, як для людини творчої професії. Але Василь вирішив залишити сцену та кар’єру в Європі й стати до лав добровольців, коли в його рідну країну прийшла війна. Під час виконання бойової задачі Василь «Міф» Сліпак загинув від кулі снайпера», - розповідають організатори.

Фільм «Міф» вийде у всеукраїнський прокат 8 лютого 2018 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: