Російських спортсменів не допустили до участі у Паралімпіаді

603x339_341967

Міжнародний паралімпійський комітет прийняв рішення відсторонити російську збірну від участі в Паралімпійських іграх, які пройдуть в південнокорейському Пхенчхані 9-18 березня.

При цьому окремим атлетам дозволили виступати на змаганнях під нейтральним прапором, передає Inforesist.

Так, МПК продовжив відсторонення Паралімпійського комітету Росії, яке введено в зв'язку з допінгових скандалом. Водночас, участь у Паралімпіаді все ж зможуть прийняти 30-35 російських атлетів. Вони будуть виступити під нейтральним прапором в змаганнях з гірських лиж, біатлоні, лижних гонок, сноуборді і керлінгу.

«МПК продовжив відсторонення ПКР, однак визнає прогрес, досягнутий ПКР на шляху до відновлення членства в організації. Члени робочої групи відзначили, що на даний момент не виконано два критерії – визнання Російського антидопінгового агентства відповідним кодексу Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA); надання російською стороною докладної і аргументованої відповіді на висновки, що містяться в доповіді глави незалежної комісії WADA Річарда Макларена», - заявили в МПК.

Відзначимо, що російських спортсменів вже не допускали на Паралімпіаду 2016 року в Ріо-де-Жанейро. Відсторонення Паралімпійського комітету Росії пов'язано з доповіддю незалежної комісії Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA) на чолі з Річардом Маклареном, в якому згадувалися порушення антидопінгових правил в російському Параспорт.

Нагадаємо, раніше виконком МОК вирішив призупинити членство Олімпійського комітету Росії в організації та відсторонити Росію від участі в Олімпійських іграх 2018 року. За останніми даними, кількість російських спортсменів, які можуть поїхати на Ігри, скоротили до 389 чоловік.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: