Школяр із Сум розробив комп'ютерну гру і переміг у конкурсі в США

130438

Олександру Глущенку всього всім років, з яких два – він займається програмуванням.

Восьмирічний хлопчик із Сум Олександр Глущенко розробив музичну комп'ютерну гру. За це і став переможцем Міжнародного конкурсу в Лос-Анджелесі серед однолітків. Скільки часу знадобилося хлопцю, щоб здивувати світ і чим він ще захоплюється, повідомляє «5 канал».

Третьокласник Сашко Глущенко демонструє комп'ютерну гру, яку розробив сам. Для цього йому знадобилося два тижні. Хлопчик розповідає, іноді ідеї до нього приходили, навіть уночі. А все через шалене захоплення музикою.

Пояснює: «Коли я був маленьким, я дуже любив грати на фортепіано. І зробив про нього гру. В цій грі можна змінювати інструмент, гучність та темп».

У розробленій грі можна прослухати сім пісень, навчитися самостійно грати їхню мелодію та покласти на неї текст, який з'являється на екрані. Наставник Сашка – Богдан Облапенко – каже, що такого рівня складності програм не бачив навіть у випускників дитячих комп'ютерних шкіл. А його вихованець займається програмуванням лише два роки.

Підкреслює: «Візуально цей скетч-проект може здаватися простим , бо він працює передбачувано. І через це складається таке відчуття цілісності, ніби воно так і має працювати. Але для того, щоб цього добитися, треба дуже багато роботи».

Розробка Сашка Глущенка отримала перше місце на міжнародному конкурсі в Лос-Анджелесі в категорії «віртуальна музика» серед дітей. Окрім програмування, сумський третьокласник захоплюється малюванням, бальними і спортивними танцями, та «на відмінно» вчиться у школі.

«Час від часу в мене виникає запитання до Саші, може ми якийсь гурток покинемо, десь ми не будемо займатися? Але Саша мені постійно повторює, що йому все подобається і так як ми відвідуємо, так ми і будемо відвідувати», – розповідає мати Ольга Глущенко.

Нині юний програміст удосконалює свою розробку. Він хоче поліпшити дизайн гри, додати пісень та перекласти її щонайменше двома мовами: англійською та російською.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: