У Львівській облраді ліквідували дві комісії, які очолювала «Самопоміч», і створили нову – для УКРОПу

IMG_5295

Депутати Львівської обласної ради під час сесії погодили ліквідацію двох постійних комісій.

Йдеться про комісію з питань євроінтеграції, дерегуляції, зовнішньоекономічної діяльності, транскордонного співробітництва, агропромислового комплексу та зв’язків з українцями за кордоном та комісію з питань паливно-енергетичного комплексу, транспорту, перевезень та зв’язку, передає кореспондент Дивись.info.

За словами голови облради Олександра  Ганущина, відповідні подання надійшли від 5 фракцій ЛОР - «Народного контролю», «Батьківщини», «УКРОПу», «Громадянської позиції», НРУ та Радикальної партії.

Як пояснив голова комісії з питань депутатської діяльності Андрій Ковч, обидві комісії через недостатню кількість депутатів не працювали впродовж 8 місяців. Так, у складі комісії паливно-енергетичного комплексу, транспорту, перевезень та зв’язку був лише Михайло Сидорович, а у комісії євроінтеграції, дерегуляції, зовнішньоекономічної діяльності, транскордонного співробітництва, агропромислового комплексу та зв’язків з українцями за кордоном, двоє депутатів - Тарас Вервега та Петро Марунчак.

Функції ліквідованих комісій розподілили серед інших.

Так, повноваження у сфері євроінтеграції та транскордонного співробітництва передали комісії з питань депутатської діяльності, етики, регламенту, свободи слова та антикорупційної політики. Повноваження у сфері зв’язків з українцями за кордоном передали комісії з питань культури. Повноваження у сфері сільського господарства віддали комісії з питань екології. Повноваження у сфері паливно-енергетичного комплексу передали комісії з питань будівництва та ЖКГ, а сферу транспорту, перевезень та зв’язку передали у відання комісії дорожнього господарства та інфраструктури.

Окрім того, депутати утворили та обрали постійну комісію обласної ради з питань молодіжної політики, фізичної культури та спорту, забравши ці повноваження  у комісії з питань охорони здоров’я. Нову комісію очолив депутат з фракції УКРОП Петро Жукровський.

Під час обговорення питання реорганізацію розкритикувала фракція «Самопоміч». «Ми спостерігаємо завершенням спецоперації по приниженню однієї з фракцій, але ви розправляєтесь не з фракцією, але з демократією», - заявив Роман Кізима.

Своєю чергою, Андрій Ковч наголосив, що ситуацію з неробочими комісіями треба  було вирішувати. При цьому свободівець Олег Панькевич заявив, що хотів врятувати одну із комісій і написав відповідну заяву на включення його у цю комісію, але його заява пролежала без розгляду півроку.

Підсумовуючи ситуацію, голова ЛОР Олександр Ганущин заявив, що є звернення голів фракцій, які потрібно розглянути на сесії. Під час обговорення переформатування комісій підтримала також фракція БПП «Солідарність».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: