У США представили список людей з кремлівського оточення для санкцій

sankciyi_shchodo_rosiyi_0

Міністерство фінансів США внесло в «кремлівську доповідь», передану конгресу США, імена 210 осіб. Серед них 114 великих чиновників і керівників держкомпаній, а також 96 олігархів.

Про це повідомляє Новая газета.

Як зазначає Мінфін США, «кремлівський доповідь» не є списком тих, проти кого введені санкції.

Уточнюється, що в список включено керівництво адміністрації президента Росії, в тому числі прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков, глава президентської адміністрації Андрій Вайн, його перший заступник Олексій Громов, помічник президента Владислав Сурков, а також Алішер Усманов, Роман Абрамович, Сулейман Керімов, засновник і глава «Лабораторії Касперського» Євген Касперський.

Крім того, в список включені Валентина Матвієнко, В'ячеслав Володін, Ігор Сечин, Олексій Міллер, Сергій Наришкін, Геннадій Тимченко, Олександр Бортников, Петро Авен, Володимир Потанін.

У доповіді оцінюється те, наскільки зазначені люди пов'язані з Путіним, наскільки вони причетні до корупції в країні, а також оцінено розмір їхніх статків і джерел доходу. Крім того, в документі йдеться про те, якою буде ефект від введення санкцій проти зазначених людей.

Документ готували міністерство фінансів США, Держдепартамент і Управління директора Національної розвідки. Документ не носить прямої юридичної сили.

Його повинні заслухати по три комітети в кожній з палат: у закордонних справах, фінансів і банківської діяльності. Після чого повинні послідувати конкретні кроки виконавчої або законодавчої влади.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: