В Іспанії помер найстаріший чоловік на планеті

331169

Найстаріший чоловік на планеті 113-річний Франсиско Нуньєс Олівера помер в Іспанії.

Про це повідомив на своїй сторінці в Twitter президент автономного співтовариства на південному заході Іспанії Гільєрмо Фернандес Вара, передає 112 Україна.

«Спочивай з миром. Прощай, Марчено!» — написав він.

Франциско народився 13 грудня 1904 року в Б'єнвеніді, місті автономного співтовариства Естремадура з населенням близько двох тисяч осіб. Тут він прожив усе життя, тут же його поховають. У містечку оголошено траур.

Себе Франциско називав «дідусем світу». Місцеві жителі називали його Марчена – замолоду він був дуже схожий на відомого севільського виконавця фламенко Пепе Марчена (1903-1976).

У Франсиско є 97-річний брат, 93-річна сестра і дочка Антоніа, яка прожила з ним все життя та дбала про нього. За її словами, довгожитель «спав всього три години і говорив дуже багато».

Франциско не дотримувалася особливої дієти, але улюблена їжа — сир, який завжди був присутній у його раціоні. У 90 років йому видалили нирку, в 98 прооперували катаракту.

15 квітня померла 117-річна італійка Емма Морано, яка офіційно визнана останньою людиною, яка народилася у ХІХ столітті.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: