Львівські депутати просять перевірити законність будівництва храмів УПЦ МП

IMG_5307

Депутати Львівської обласної ради звернулися до голови Львівської ОДА, Львівського міського голови, начальника Головного управління Держгеокадастру у Львівській області, директора департаменту ДАБІ у Львівській області, начальника ДАБІ м. Львова, Верницького сільського голови щодо законності спорудження храмів УПЦ МП.

«Ми, депутати Львівської обласної ради, стурбовані незаконними діями представників Української православної церкви Московського патріархату, які полягають у спорудженні храмів з порушенням норм чинного законодавства. Нещодавно громадськість пікетувала будівництво храму в мікрорайоні Сихів у Львові. Триває конфлікт щодо церкви Московського патріархату у Бродах. Ще раніше виникали непорозуміння довкола спорудження храмів Московського патріархату у селі Верничі на Стрийщині. Усі ці факти дестабілізують релігійно-політичну ситуацію в області, становлять загрозу національній безпеці держави та відкривають шлях до можливих провокацій з боку представників так званого «руского міра», – йдеться у зверненні.

Відтак, депутати доручили директору департаменту ДАБІ у Львівській області та начальнику ДАБІ м. Львова здійснити перевірку законності спорудження будівель на зазначених земельних ділянках.

Вони також просять голову ЛОДА створити комісію з перевірки законності використання земельних ділянок та будівництва храмів на них, зокрема, у місті Львові (проспект Червоної Калини, 89) та про результати розгляду звернення інформувати Львівську обласну раду у визначений законом термін.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: