Львову потрібна стратегія поводження з ТПВ. Думка експертів

01_1080
Фото ілюстративне. Джерело: Голосно

Першим пунктом стратегії має бути будівництво полігону.

Про це під час прес-конференції 31 січня заявила Алла Войціховська, еколог МБО «Екологія-Право-Людина», інформує Дивись.info.

На думку Івана Рудницького, члена постійної комісії із питань інженерного господарства, транспорту, зв’язку та житлової політики Львівської міської ради, треба мати стратегію, щоби розуміти, куди рухатися місту у питання поводження з ТПВ.

«Так помилятися, як ми помилилися з ТЕЦ-2, не можна. Гроші викинуті на вітер — 2 млн реально пропадають. Потрібна стратегія на кшталт тої, яку прийняли в області. За сортування подумати, визначитися, чи ми департамент розвалюємо, чи наповнюємо людьми, хто буде займатися пошуком полігону тощо. З 6-10 пунктів така стратегія конче необхідна. Її потрібно за місяць-два затвердити на сесії», — зазначив Іван Рудницький.

Його думку підтримує і Алла Войціховська. За словами еколога, першим пунктом такої стратегії має стати будівництво полігону. Другим — встановлення сміттєсортувлаьної лінії, сортування окремо органічних відходів, проведення рекультивації полігону у Грибовичах.

Все це потрібно проводити паралельно», — підкреслила вона.

Нагадаємо, будівництво сміттєсортувального комплексу у Львові може розпочатися вже влітку цього року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: