Відпустили і протокол не склали: прокуратура виявила порушення у роботі патрульних

27067440_2046229478987402_4757031053523654477_n

Прокуратура Львівської області провела перевірку в Управлінні патрульної поліції у Львівській області Департаменту патрульної поліції.

Про це повідомили у прокуратурі Львівської області.

Перевірка стосувалася дотримання відповідальними працівниками конституційних прав і свобод громадян при застосуванні до них заходів примусового характеру за вчинення адміністративних правопорушень.

«Патрульними поліції допускалися непоодинокі випадки затримань осіб без оформлення протоколів про вчинення ними адміністративних правопорушень.

До прикладу, 27.04.2017, службовою особою УПП у м.Львові здійснено адміністративне затримання громадянина та доставлено у службове приміщення одного із відділів Нацполіції для встановлення особи та припинення правопорушення. Згодом затриманого було звільнено, а протокол про вчинене ним правопорушення не складено», – повідомили у прокуратурі.

Також виявлено факти застосування до осіб адміністративного затримання без обґрунтованих на це підстав.

«Зазначимо, що якщо особа не вчинила правопорушення, то і затримувати її, відповідно до чинного законодавства, не дозволено.

Крім цього, з’ясувалось, що патрульними не здійснювалось роз’яснення затриманим особам, які вчинили адміністративні правопорушення, їх прав та обов’язків, передбачених ст.268 КУпАП та ст.ст.55, 56, 59, 63 Конституції України, та, зокрема, порядку проведення особистих оглядів.

Варто зазначити, що траплялись випадки неповідомлення родичів про затримання осіб, у тому числі більш як на 3 години, а також порушення їх прав на захист.

Задля усунення зазначених порушень, прокуратура області внесла керівництву Управління патрульної поліції у Львівській області вказівку, яка на даний час перебуває на розгляді», – наголосили у прокуратурі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: