Віртуальна плитка, або Як заробити 50 тисяч з повітря

ввв

Жовківська міська рада і Жовківська районна спілка споживчих товариств уклали мирову угоду на виконання робіт вартістю понад 50 тисяч гривень. Про це свідчить ухвала Господарського суду Львівської області від 23 листопада 2017 року. Однак згадані роботи були виконані близько двох років тому.

Жовківська міська рада і Жовківська районна спілка споживчих товариств уклали мирову угоду на виконання робіт вартістю понад 50 тисяч гривень. Про це свідчить ухвала Господарського суду Львівської області від 23 листопада 2017 року. Однак згадані роботи були виконані близько двох років тому.

Суть справи у тому, що 8 вересня 2017 року Жовківська міська рада в особі міського голови Петра Вихопня звернулася із позовом до Жовківської районної спілки споживчих товариств , яку очолює Володимир Чучвара про зобов’язання укласти договір про пайову участь у розвитку інфраструктури міста і стягнення інвестиційного внеску в розмірі 50840 гривень.

Провадження було порушено 11 вересня, однак судові засідання переносили кілька разів поспіль і ось 23 листопада сторони домовилися про укладення мирової угоди, перший пункт якої звучить наступним чином: «Сторони прийшли до згоди, що Жовківською районною спілкою споживчих товариств в зв’язку з ухиленням від укладення договору про пайову участь у розвитку інфраструктури м. Жовкви і несплатою коштів пайової участі у розвиток інфраструктури м. Жовкви відповідно до вимог ч.1-2 ст.40 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» та рішення Жовківської міської ради за № 49 від 26.04.2013 року, яким затверджено Положення про порядок залучення та використання коштів замовників будівництва на розвиток інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури м.Жовкви, з врахуванням даних декларації про готовність об’єкта до експлуатації і вартості виконаних робіт, яка зареєстрована та затверджена інспекцією ДАБК у Львівській області 24.05.2013 року, Жовківській міській раді заподіяно збитки в сумі  50840.00 грн. і вказана сума визнається обома Сторонами».

Здавалося б, що все гаразд. Боржник погодився відшкодувати те, що заборгував, якби не другий пункт цієї угоди, де вказано, як саме Жовківська районна спілка споживчих товариств має відшкодувати збитки.

«Жовківська районна спілка споживчих товариств, визнавши заподіяні Жовківській міській раді збитки в сумі 50840,00 грн.,які виникли  внаслідок ухилення від укладення договору та неуплати зазначеної вище суми коштів  як пайову участь у розвиток інфраструктури м. Жовкви, у відповідності до вимог ч.1-2 ст.40 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності»; зобов’язується відшкодувати повністю вказану вище суму збитків шляхом виконання будівельно-ремонтних робіт по благоустрою та облаштуванню бруківкою проїжджої частини провулку від вулиці ОСОБА_4 до вулиці Запорізької м.Жовкви  (з тильної сторони торгівельного супермаркету «Рукавичка» та ресторану «Жовква») і виконати для цього всі необхідні допоміжні земляні роботи (улаштування підстильного щебеневого шару та шару відсіву,встановлення бортових бетонних каменів та бордюр,установлення бетонних поребриків та ін.) в термін до 1 березня 2018 року», – йдеться у другому пункті мирової угоди.

Пікантність ситуації у тому, що територія з тильної сторони торгівельного супермаркету «Рукавичка» та ресторану «Жовква» на сьогоднішній день вже укладена плиткою, до того ж десь близько двох років.

Утім, якщо припустити, що йдеться про якусь іншу територію (хоча «Рукавичка» у місті лише одна), то на сьогоднішній день мали б відбуватися бодай якісь підготовчі роботи, адже до 1 березня роботи мають бути здані, але ні земельних робіт, ні робітників на згаданій території не спостерігається.

На жаль, отримати коментар у міського голови Петра Вихопня, про яку конкретно територію йдеться і коли роботи таки розпочнуться, нам не вдалося, тому ІА Дивись.info звернеться із письмовим запитом до Жовківської міської ради.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: