Оголосили претендентів на президентську премію «Українська книжка року»

2067cf0ebb2642f9

Комітет з присудження щорічної премії Президента України «Українська книжка року», роботу якого координує Держкомтелерадіо, запропонував відзначити премією три видання.

Про це повідомляє прес-служба Держкомтелерадіо.

Зокрема, у номінації «За видатні досягнення у галузі художньої літератури» запропоновано преміювати книгу Миколи Жулинського «Моя Друга світова»: роман-хроніка в голосах». Видавець – ТОВ «Видавниче підприємство «Ярославів Вал», 2016.

Ця книга – переплетення дитячих вражень, історичних фактів і людських доль у вирі Волинської трагедії. Автор веде читача від голосів живих свідків про трагічні й героїчні події до відроджених із небуття авторською уявою спогадів односельчан, від історії волинського села Новосілки до масштабних подій світового значення.

У номінації «За вагомий внесок у розвиток українознавства» премію запропоновано присудити книзі «Євангеліє Бучацьке». Упорядник – Д.В. Степовик. Видавець – ДП «Державне спеціалізоване видавництво художньої літератури «Дніпро», 2016.

Євангеліє, що є пам’яткою книжного мистецтва та мініатюри, було створене у другій половині XII – на початку XIII ст. на Волині. Ця рукописна книга дістала сучасну наукову назву у ХІХ ст. за місцем зберігання від 1712 р. у чоловічому монастирі міста Бучач, що на Тернопільщині. Нині безцінний рукопис зберігається у колекції Національного музею м. Львова ім. Андрея Шептицького. До книги увійшли факсиміле рукописного Євангелія та його переклад сучасною українською мовою.

У номінації «За сприяння у вихованні підростаючого покоління» запропоновано відзначити премією книгу «Шалахмонеси» Г.А. Фальковича. Видавець – ТОВ «Часопис «Дух і Літера», 2016. Ця українсько-єврейська книга поєднала найкраще з обох культурних традицій. Видання ілюстровано роботами художника Пінхаса (Павла) Фішеля, які виконані на зразок єврейських стародруків.

З повним переліком висунутих на здобуття премії видань можна ознайомитись на веб-сайті Держкомтелерадіо.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: