«Збиранка» підписала угоду про моніторинг концентрації газу на Грибовицькому сміттєзвалищі

images_cms-image-000001439

Тендер з моніторингу концентрації метану на Грибовицькому сміттєзвалищі виграло ТОВ «Науково-виробнича фірма «Інгаз».

Про це стало відомо із сайту публічних закупівель Prozorro.

Зараз на Грибовицькому сміттєзвалищі тривають підготовчі роботи із рекультивації, одним із етапів якої має стати повна дегазація полігону, адже саме біогаз став причиною займання, яке зрештою призвело загибелі чотирьох людей. Над проектними роботами працює французька компанія Egis, яка пропонує основні технічні рішення, які мають бути закладені в основу проекту рекультивації полігону.  Однак, якщо спочатку бюджет розраховувався – грантові кошти (10 мільйонів євро) плюс гроші з міського бюджету, то згодом кошторис урізали і залишилися тільки грантові кошти.

Днями заступник міського голови Сергій Бабак під час прес-конференції заявив: «З подачі компанії Egis було проведено конкурс на будівництво 18-ти пілотних свердловини по біогазу і вже є переможець. Ці свердловини будуть рівномірно розміщені по тілу полігону і вони дозволять оцінити кількість біогазу, його якість, на підставі чого буде зроблено проект з повної дегазації полігону».

А вже учора ЛКП «Збиранка» уклала угоду з ТОВ «Науково-виробнича фірма «Інгаз». Сам аукціон відбувся ще торік, 19 грудня.

Заявлена була вартість тендеру 2,5 мільйона гривень. На участь в аукціоні зголосилися дві компанії: ТОВ «Спортивна компанія «Люксон спорт» та ТОВ «Науково-виробнича фірма «Інгаз». Незважаючи на те, що перша фірма запропонувала нижчу ціну, переможцем було оголошено «Інгаз», оскільки «Люксон спорт» не надав необхідних документів, знизивши вартість тендеру на 50 тисяч гривень.

У технічному завданні угоди зазначено: «Земельна ділянка загальною площею 38,8 га розташована на віддалі 5-7 км від межі м.Львів у напрямку м.Жовква. На полігоні накопичено понад 14 млн.тонн твердих побутових відходів. (…) Основний масив полігону розташований в межах ділянки, площа якої становить 26,5 га».

А також зазначено, що товщина шарів сміття змінюється у межах від 7 до 60 метрів.

Роботи мають проводитися у чотири етапи: розробка та затвердження програми науково-технічного супроводу та розробки проекту на будівельно-монтажні роботи, виконання будівельно-монтажних робіт з облаштування карти з 15-ти свердловин, моніторингові роботи  – на стадії буріння та первинні заміри (12 замірів), аналіз та прогнозування показників. А також звіт про вимірювання та прогнозування продукування об’ємів та якості звалищного газу.

Згідно із даними YouControl, ТОВ «Науково-виробнича фірма «Інгаз» зареєстрована у Києві 1996 року. Дослідження й експериментальні розробки у сфері інших природничих і технічних наук – основний вид діяльності.  Директор компанії – Станіслав Кубенко. Бенефіціари – Станіслав Кубенко і Вікторія П’ятничко.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: