Контррозвідка затримала чиновника з Криму

27750933_2069952196568108_4151145327694109566_n

Співробітники контррозвідки Служби безпеки України затримали у пункті пропуску «Каланчак» на адміністративному кордоні з тимчасово анексованою АР Крим колишнього заступника міністра спорту самопроголошеної ради міністрів окупаційної влади.

Про це повідомили в СБУ.

Співробітники СБ України встановили, що колишній український чиновник з квітня 2015 року до травня 2016-го перебував на посаді заступника так званого Мінспорту Республіки Крим. Після звільнення з посади він продовжив антиукраїнську діяльність у складі робочої групи із створення Державної програми окупаційної влади «Патріотичне (військово-патріотичне) виховання громадян РФ у Республіці Крим».

Останнім часом зловмисник обіймав посаду секретаря Регіонального відділення загально-російської громадсько-державної організації «Добровільне товариство сприяння армії, авіації та флоту Росії». Діяльність цієї структури спрямована на порушення суверенітету та територіальної цілісності України.

Оперативники спецслужби отримали інформацію, що чоловік планує виїхати з Криму до Херсонської області для вирішення особистих питань. Правоохоронці затримали його під час перетину адміністративного кордону згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Слідчими Головного управління СБ України в АР Крим відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України.

Тривають слідчо-оперативні дії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: