Найпопулярніші французькі вина - розповідає Алкомаг

foto1 (3)

Французьке вино - міжнародний еталон, на який рівняються інші виноробні культури. Тутешні напої відрізняються унікальними смаковими та ароматичними властивостями, тому знайомство з цією категорією вин стане справжнім задоволенням. У цій статті експерти магазину Alcomag познайомлять вас з найвідомішими білими представниками цього регіону.

Якщо вам подобається вино, на сторінці https://alcomag.com.ua/vino/tikhoe/krasnoe/ сайту Alcomag ви точно знайдете напій на свій смак!

Совіньон Блан

Совіньон Блан - дуже легке та універсальне вино, яке підходить до великого набору гастрономії, починаючи від морепродуктів і риби, закінчуючи дичиною та салатами. Виноград для виробництва цього вина вирощується в одному із самих автентичних регіонів - провінції Бордо. Професійні сомельє рекомендують формувати своє ставлення до сорту Совіньон Блан саме по французьким винам, оскільки вони найповніше розкривають його характер.

Цей напій залишає після себе приємний свіжий післясмак, пікантні нотки перцю. При більш детальному вивченні ви помітите нотки яблук, динь, манго та груш. Еталонні сортові вина мають яскравий аромат і кислотність, а ось наявність вираженої солодощі в напої - це привід запідозрити підробку.

Якісне французьке вино від кращих виноробів тепер можна придбати, не виходячи з дому. Замовляйте напої на сайті Алкомаг!

Шардоне

Виноград сорту Шардоне активно використовується для створення тихих вин, а в кінці минулого століття він став ще й основою для шампанського. Тихі вина цього сорту стануть чудовою парою до десертів, страв з птиці, а також рибних делікатесів.

Перші виноградники Шардоне з’явилися в Бургундії, але сорт швидко став поширюватися в інші регіони, завдяки своїй невибагливості. Але у його адаптивності є і зворотна сторона: смак вина даного сорту буде сильно мінятися, залежно від терруара. Наприклад, в південних регіонах Франції вирощуються солодкі вина, а в західній частині - більш кислі.

Яскравими відтінками смаку та аромату Шардоне є ванільні і горіхові нотки, яскраві аромати цитрусових. Вина родом з Бургундії відрізняються самим яскравим і насиченим смаком.

Шаблі

Належить до напоїв, виробництво яких у Франції контролюється законом і закріплюється за певними регіонами. Це вино можна робити тільки в однойменному містечку Бургундії та прилеглих територіях. В його основі - вже відомий нам сорт Шардоне.

Технологія виробництва цього вишуканого напою дозволяє створювати вина без витримки, або витримані напої. Відмінні риси шаблі - яскравий ароматичний букет з відтінками фруктів, горіховий смак.

Не бійтеся пробувати щось нове, адже вина - це неймовірно велике поле для гастрономічних експериментів! А вина Франції - безпрограшний варіант, який не може розчарувати.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: