В Одесі батьки з невакцинованими від кору дітьми вийшли на протест (фото)

27659124_1542123352543898_2140360521_n5a74592ec48f7
Фото: 048.ua

Півтори сотні батьків з дітьми в Одесі вийшли з протестом під мерію. Вони бастували проти недопуску дітей на заняття у школи і садочки через відсутність вакцинації від кору.

Про це повідомляє Українська правда з посиланням на місцеве видання 048.ua.

За словами учасників акції, не пускаючи дітей на заняття, місцева влада порушує базовий конституційний принцип про гарантію освіти.

«Так, у моєї дитини немає щеплень. Але я в період загострення хвороби не піду у поліклініку її робити. Здорових дітей у лікарні мало. І я не розумію, чому моя дитина не може ходити в школу», – каже учасниця акції Наталія.

Фото: 048.ua

Зазначається, що на акцію в Одесі відреагували у Міністерстві охорони здоров'я.

МОЗ закликало владу Одеси «не порушувати закони України і продовжувати стояти на захисті здоров'я та безпеки маленьких одеситів».

«Наслідком відсутності щеплення дитини на кір або відмови від його проведення без медичних показань є обов’язок батьків (опікунів) забезпечити отримання дитиною повної загальної середньої освіти в сімейній (домашній) формі, – повідомляє МОЗ, посилаючись на новий закон «Про освіту».

За ним домашня освіта є тотожною до шкільної, а відповідальність за рівень освіти дітей у такій формі навчання несуть батьки.

«Просимо батьків бути уважними, адже ухилення батьків від виконання батьківських обов'язків, в тому числі – відмова від забезпечення дитини обов'язковою повною загальною середньою освітою у встановлених законодавством формах, є підставою для покладання на них відповідальності, встановленої законом (Сімейний кодекс ст.155 ч.4)».

МОЗ наполягає обов'язкових профілактичних щепленнях та підтримує рішення, які врегульовують питання щодо недопущення до очної форми здобуття освіти або про тимчасовий (постійний) перехід на домашню (сімейну) форму здобуття освіти дітьми, які не отримали обов’язкових профілактичних щеплень.

Фото: 048.ua

Читайте також: Кір на Львівщині: що потрібно знати про щеплення та як вберегти себе (поради епідеміолога)

Додамо, впродовж 15-22 січня в міських поліклініках Львова щеплення від кору зробили 4 881 дітині. Зокрема, 15 січня вакцинували 382 дитини, 16 січня – 704 дитини, 17 січня – 982 дитини, 18 січня – 730 дітей, 19 січня – 567 дітей, 20 січня – 122 дитини, 22 січня – 705 дітей, 23 січня – 689 дітей.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: