У міжнародний день дарування книг «Добрі мамині казки» святкують день народження

кічура, субота
фото: надане, автор - Олена Ляхович

14 лютого, в Міжнародний день дарування книг, соціально-книжковий проект львівської журналістки та письменниці Лесі Кічури святкуватиме перший День народження, пише Дивись.info.

Відомо, що мета проекту – популяризація книжкового читання серед дітей через особисті зустрічі з автором, цікаві забави та квести.

У минулих інтерв’ю нашому виданню казкарка зазначала, що їй дуже хотілося переконати батьків та їх малечу, що читати модно, весело та цікаво. Що казка має приходити до дитини не тільки через сучасний гаджет чи мультфільм, а через розмальовку, цікавий сюжет, неповторний матусин голос, що ввечері читає дитині казку на ніч, через улюблену книжку казок, яку дитина кладе собі під подушку.

У 2017 році письменниця видала дві збірки казок - «Добрі мамині казки» та «Магія Різдва».

«Книги-розмальовки дуже полюбилися дітям. Саме їхнє зацікавлення сприяло тому, що першу книгу довелося вже тричі додруковувати. Друга книга вийшла одразу більшим накладом. Одним із головних моментів проекту було бажання залишати як мінімум примірник книги в подарунок у кожному місці, де відбувалася його презентація.  На сьогодні вже відбулося понад 600 творчих зустрічей дітей з автором у школах, бібліотеках та дитячих центрах Західної України. Подаровано дитячим закладам та малозабезпеченим сім’ям понад 2000 книжок», - каже авторка.

фото: надане, автор - Олена Ляхович

За її словами, соціально-книжковий проект «Добрі мамині казки» досить масштабно представлено у різноманітних засобах мас-медіа. Також казкарка часто проводить зустрічі з маленькими  читачами. Наразі перспективний план казкових читань із дітьми вже сягає березня місяця.

«Свій день народження «Добрі мамині казки» святкуватимуть у стінах Львівської обласної бібліотеки для дітей, адже там свого часу відбувалася й презентація першої книги. Усіх охочих запрошуємо на казкові читання святкових різдвяних історій», - додає Леся Кічура.

Письменниця зауважує, рік тривалості проекту вочевидь таки довів, що дітям  потрібна казка.

«Казка цікава, з яскравими захоплюючими сюжетами, гарними, впізнаваними малюнками та розмальовками. Казка, що написана гарною й колоритною українською мовою. Діти уміють дуже весело бавитися з книгою, обговорюючи прочитані сюжети, вони ставлять дуже цікаві і не завжди зручні запитання. Вони театралізують казкове дійство і готують до приїзду автора цілі вистави. І цим ці зустрічі запам’ятовуються найбільше.  Коли бачиш напроти себе десятки, а деколи і сотні зачарованих дитячих поглядів – відчуваєш – тебе тут чекали! І це дуже приємно! Коли за ранок на казкові читання і зустріч з автором збираються учні 14-ти класів в одній львівській школі – це таки показник», - певна Кічура.

Окрім читань у Львові, за рік авторка відвідала Івано-Франківськ, Чернівці, Стрий, Миколаїв, Жидачів, Броди, Червоноград, Самбір.  «Добрі мамині казки» вже побували і в невеличких населених пунктах, таких як Куткір, Заводське, Великі Глібовичі, Хитрейки, Запитів, Жовтанці та Батятичі.

Олег ГАЛІВ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: